Dal-Bo ruller sig ud med kæmpetromle på Agritechnica
Dal-Bo har skaffet plads på Agritechnica til en ny supertromle, Dal-Bo MegaRoll med en arbejdsbredde på over 24 meter.

Når Dal-Bo byder indenfor på standen på Agritechnica, er der flere store redskaber på plads. Et af de meget synlige bliver en Dal-Bo MegaRoll, der med sine 24,3 meter arbejdsbredde fylder godt op.

Dal-Bo MegaRoll 2430, der nu også er klar til salg, blev udstillet som prototype for to år siden for at vurdere interessen og er nu efter to års praktisk testkørsel og flere modifikationer klar i en lidt lettere version end først planlagt. Prototypen belastede traktortrækket rigeligt, og vejtransporten krydsede flere steder det tilladte akseltryk, så det var nødvendigt at sende prototypen på slankekur.

Den færdige MegaRoll vejer godt 21 ton, så nogen letvægter er det ikke blevet. Vægten er fordelt med ca. 900 kg pr. meter i hele arbejdsbredden, hvilket er på niveau med de øvrige tromler fra Dal-Bo. Arbejdskapaciteten med den nye MegaRoll vil typisk ligge på 20 til 25 ha i timen.

Tromler af typen Dal-Bo MegaRoll fås i flere bredder, men nyheden har som udgangspunkt sin arbejdsbredde fordelt på ni sektioner. På tromlen sidder som standard 489 tromleringe af Snowflake-typen, som Dal-Bo har opfundet og patenteret. For at reducere vægten i forhold til prototypen er Snowflake-ringene fremstillet med Ductile støbegods.

MegaRoll er opbygget på en chassisramme med affjedret bogie og bæres af fire 600/50-22,5 hjul. Bremser på begge aksler er standard.

Tromlen har fuldhydraulisk vægtudligning og et specielt ophæng, der sørger for, at hver af de ni sektioner følger jordens konturer og efterlader en ensartet tromling. Det er en fuldhydraulisk maskine, så omstillingen styres fra førersædet.

»MegaRoll er selvfølgelig tiltænkt de store landbrug i østlandene, men har allerede nu givet meget positiv respons i England, Tyskland og Frankrig, hvor de store planteavlsbrug efterspørger marktromler med stor kapacitet«, siger Paul Møller fra Dal-Bo’s udviklingsafdeling, og han tilføjer, at han heller vil ikke blive forbavset over at møde en MegaRoll i Danmark, hvor maskinstationerne efterspørger redskaber med stor kapacitet og nem landevejstransport.

Under almindeligt forhold kan Dal-Bo MegaRoll trækkes af en traktor med 275 hestekræfter, men har man kuperede arealer, kræves der en større og tungere traktor.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.