Dal-Bo vil være konge af majsstubben

De grove stubbes værste fjende, kalder Dal-Bo producentens nye Dal-Bo MaxiCut, som vises på Agritechnica.

På Agritechnica lancerer Dal-Bo en knivtromle, MaxiCut, med effektive egenskaber i de grove stubbe efter majs, raps, solsikker og lignende. MaxiCut er et effektivt redskab med høj kapacitet og lave driftsomkostninger til bearbejdning af al slags stub og efterafgrøder, der hurtigt skal omsættes, så arealet kan klargøres til etablering af nye afgrøder.

Redskabet er specielt velegnet til bearbejdning af stubmarker med grove stængler, men er ifølge producenten også effektiv til at neddele rester efter grøntsagsdyrkning. Efterafgrøder kan den også neddele effektivt, for den kan køre i meget høje afgrøder uden at ”stoppe til”.

MaxiCut-tromlen består af en 610x7 millimeter ståltromle med en arbejdsbredde på 9,2 meter. Totalvægten på det kraftige redskab er 13,5 ton, så arbejdstrykket er ca. 1.470 kg/meter i hele redskabets bredde.

Stubbene bliver sønderdelt og knust af en tung knivtromle og let opblandet med jord på markens overflade, så mikroorganismerne kan starte deres arbejde med at omsætte planteresterne. Foran selve knivtromlen kan der monteres 490 mm bølgediske, der skærer stubben i fremkørselsretningen, mens knivtromlen arbejder på tværs. Populært sagt bliver stubbe/afgrøder altså bearbejdet ”på kryds og tværs”, når sektionerne med bølgediske er påmonterede.

Dal-Bo angiver fremkørselshastigheden til 15-20 km/t, så med lidt hovedregning er 15 ha/time en realistisk kapacitet.

MaxiCut-princippet er ikke nyt for Dal-Bo, da man siden 2009 har produceret Dal-Bo MaxiCut med op til seks meters arbejdsbredde. MaxiCut 600 sælges typisk til kunder med stort behov for ”cut” af stubbe efter grove afgrøder. Flere har ønsket en større arbejdsbredde og endnu større kapacitet, og det er det ønske, som Dal-Bo nu imødekommer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.