Dalbo fylder 75 og viser sin nye kædeharve

Redskabsproducenten Dalbo fejrer i disse dage virksomhedens 75 års jubilæum. Trods italienske ejere vil virksomheden fastholde familieånden.

Umiddelbart ser det ud som om, man skal lede længe på fabrikken for at finde spor, der afslører, at Dalbo nu er på italienske hænder, nærmere bestemt Demetra, som overtog virksomheden i Randbøl i Midtjylland sidste år. Til gengæld gøres der meget ud af, at Dalbo fortsat skal føles som en familievirksomhed.

- Vi startede som en lille beskeden smedie og er blevet til en mellemstor international producent. Vi har et bredt program, men har stadig tromlen i fokus. Og så vil vi fastholde familieånden, også under de italienske ejere, lød det fra Dalbos direktør, Carsten Jensen i dag, mandag.

Mandag havde Dalbo nemlig så at sige generalprøve på fejringen af Dalbos 75 års jubilæum, som foregår i disse dage. Det skete ved at invitere blandt andet pressen og konsulenter. Tirsdag kommer det store rykind i form af 150 inviterede gæster, og onsdag kommer yderligere en flok, primært inviterede fra udlandet.

Dagen i dag og også de følgende bød på en markdemo, hvor store dele af Dalbos program blev vist, kyndigt ledet af Dalbos salgsansvarlige for Skandinavien, Knud Jepsen.

Blandt maskinerne, der blev vist, var blandt andet Dalbos nye kædeharve, Dalbo Powerchain, på dagen dog kun som den otte meters prototype.

- Vi har store forventninger til den. Det er en harve, der blandt andet giver et meget lavt brændstofforbrug. Den vil senere komme i versioner på godt fem meter og 12 meter, sagde Knud Jepsen.

I år er det 75 år siden, at Henry Pedersen startede sin lille smedie i Randbøl. Siden er smedien vokset til en moderne maskinfabrik med eksport af profesionelle redskaber til hele verden. Sidste år, som var det hidtidige rekordår, blev der på fabrikken ved Randbøl produceret 2.200 enheder.

Læs mere om Dalbo i den trykte udgave af LandbrugsAvisen på lørdag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.