Dalbo: Lavere resultat end forventet og uvis effekt af corona-krisen

Får lille overskud efter et 2019, hvor der er afholdt ekstra store omkostninger.

Den store tromle- og redskabsproducent Dalbo må for andet år i træk se nedgang i resultatet.

Driftsresultatet endte i 2019 på 2,8 mio. kr. mod ca. 4,6 mio. kr. året før.

Det fremgår af et dugfrisk regnskab offentliggjort hos CVR onsdag.

Tallene sættes i relief af, at Dalbo i 2017 havde et driftsresultat på 13,1 mio. kr.  

I årsrapporten betegnes resultatet som lavere end forventet. Det oplyses dog, at ”det skal ses i lyset af, at der i løbet af året er afholdt ekstraordinære omkostninger på 4,7 mio. kr. som led i udvikling af virksomheden”.

Konstitueret adm. direktør Carsten Jensen oplyser, at 2019 salgsmæssigt var på niveau med året før.

"Vi har skiftet farve på maskinerne, udført flere udviklingsaktiviteter og så er der også resten af ledelsesskiftet tilbage. Derudover har vi mandet op på salgssiden, specielt på eksportmarkederne. Det er i store træk de ting, der gør, at omkostningerne er lidt hårdere end sidste år”, forklarer han til LandbrugsAvisen.

Direktør-skifte under corona

Forrige år fik Dalbo ny adm. direktør. Carsten Abel blev hentet til for at sætte en ny retning og strategi for virksomheden. Kort inde i corona-krisen ophørte samarbejdet imidlertid, da ejerkredsen meldte ud, at der skulle en anden profil til at lede virksomheden sikkert igennem krisen.

Carsten Jensen blev derfor konstitueret til "krise-styringen". I årsrapporten oplyser Dalbo, at man inden corona-krisen forventede et væsentlig bedre resultat i 2020.

Hvad året bringer nu, kan endnu ikke konkluderes på, og Dalbo kommer ikke med præcis forudsigelse af 2020-resultatet. Dalbo har dog skåret virksomheden til for at klare udfordringerne. I øjeblikket er der lidt over 80 ansatte på et tidspunkt, hvor produktionen på grund af sæsonen som normalt kører i lidt lavere gear, inden der igen geares op til levering til efterårsarbejdet i landbruget.

Ordrerindgangen er påvirket af corona-krisen - og var allerede nedadgående, inden corona-krisen dukkede op i Europa i februar/marts.   

"Det er meget tåget derude. Det er det, som vi kæmper med. Selvom vores slutkunder ikke er hårdest ramt, så kommer der altid en effekt af lukkede grænser med udfordringer med at få råvarer hjem og få sendt maskiner afsted. Selvom ikke vores branche er værst ramt, så går alt i en forsigtighedsmode, når nogen hører ordet krise", siger han og oplyser, at kunderne ikke er så glade for at tage maskiner på lager i det nuværende marked. 

Mens tusindvis af andre danske virksomheder har taget imod mulighederne for lønkompensation, så har Dalbo ikke benyttet sig af muligheden.

"Vi kan med stolthed sige, at vi ikke har fået penge fra nogle af støttepakkerne. Vi kunne ikke sende så mange mennesker hjem, og vores omstæning falder ikke nok til, at vi kan få dækning”, siger Carsten Jensen.

Dalbo beskæftigede i 2019 i snit 93 ansatte. I årsrapporten oplyses omsætningen ikke. I 2018 havde Dalbo en omsætning på ca. 180 mio. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.