Danish Agro får godkendt opkøb i 5 maskinforretninger
Danish Agro har fået godkendt opkøbet i fem Claas-forhandlere.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop godkendt Danish Agros opkøb af Traktor- & Høstspecialisten A/S,  Vindmask 2017 Holding A/S, Ringe Maskinforretning A/S, Røstofte Maskiner A/S og A.P. Jørgensen, skriver styrelsen i en afgørelse.

Fusionen gennemføres som en overdragelse af mellem 55 pct. og 100 pct. af aktiekapitalen i hvert af selskaberne, oplyser styrelsen.

Dermed kan Danish Agros maskindel, Danish Agro Machinery sætte turbo på udviklingen af deres maskinforretning i Danmark.

Særligt høstmaskinerne har været i fokus af afgørelsen hos konkurrencemyndighederne.

Det oplyses, at de fem maskinforretninger har en markedsandel på høstmaskiner på mellem 10 til 20 pct. i Danmark – og mellem 20 og 30 pct., hvis man ser isoleret set på fabriksnye høstmaskiner.

På snittermarkedet havde forretningerne en markedsandel på 20-30 og mellem 30 til 40 pct. på fabriksnye finsnsittere, oplyser styrelsen.

Det oplyses også, at salget er spredt ud på et bredt felt af aktører, hvoraf Semler Agro dog har mellem 5-10 pct. af markedet for høstmaskiner i Danmark, hvilket ligger i samme interval som Traktor- og Høstspecialisten,der nu bliver en del af Danish Agro-koncernen.

Styrelsen har i afgørelsen også undersøgt konkurrencepresset fra de andre forhandlere i en kundeundersøgelse. Undersøgelsen er en af brikkerne, der nu får styrelsen til at vurdere, at der fortsat er rigeligt med konkurrence i markedet efter en fusion. 

I undersøgelsen siger 69 pct. af Claas-kunderne, at en New Holland mejetærsker i høj eller meget høj grad kan erstatte en Claas mejetærsker, mens det tilsvarende tal var 51 pct. for John Deere og 47 pct. for Case IH. 63 pct. af de medvirkende i undersøgelsen siger, at de også vil indhente tilbud fra konkurrenterne næste gang, at de står og overvejer at købe en Claas-mejetærsker. Derm

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.