Danish Agro i nyt samarbejde om maskindata

Danish Agro indgår distributionsaftale med tyske exatrek om maskindata til præcisionslandbrug.

Danish Agro koncernen har indgået aftale om distributionsrettighederne for tyske exatrek, der på tværs af mærker dokumenterer maskindata og opgaver i præcisionslandbrug.
Danish Agro bliver ifølge en pressemeddelelse nordeuropæisk distributør af exatrek, der er et system, som logger maskindata og giver automatisk dokumentation til præcisionslandbrug.

Exatrek fungerer på tværs af forskellige mærker og modeller af maskiner, og systemet kan blandt andet bruges til dokumentation af markarbejde som eksempelvis arbejdstimer og driftsomkostninger relateret til hver enkelt mark, maskine, opgave og medarbejder.

- Vi mener, at exatrek har mange gode funktioner og skiller sig ud med et system, der fungerer uafhængigt af specifikke mærker, hvilket er påkrævet i et moderne landbrug, lyder det fra Jens Skifter, koncerndirektør i Danish Agro Machinery.

På sigt vil exatrek blive integreret i Danish Agro koncernens egenudviklede digitale platform Cropline.

Dietrich Kortenbruch, CEO og grundlægger af tyske exatrek, ser ligeledes stort potentiale i det nye partnerskab.

- Godt nok overskrider digitale onlinetjenester som vores landegrænser, men vi har brug for partnere, der taler det lokale sprog flydende og er velbevandrede i landbrugslovgivningen på hvert enkelt marked. Desuden kan vi bygge videre på Danish Agros eksisterende ekspertise på disse markeder, hvor Cropline-platformen allerede har vundet indpas,  siger han.

Også Birgitte Feld Mikkelsen fra Danish Agros digitaliseringsenhed er glad for muligheden.

- Digitaliseringen i landbruget accelererer, og landmændene efterspørger simple metoder til at samle data og dokumentation fra deres marker og maskiner til at sikre, at der er indtjening på den enkelte mark. Selvom de store mærker stræber efter at etablere standarder og harmonisering, er der ofte udfordringer med at sikre den praktiske implementering af præcisionslandbrug, hvilket exatrek kan hjælpe med,  siger hun.

Lanceringen af exatrek vil blive ske i løbet af de kommende måneder, og på forskellige vinterseminarer vil Danish Agro introducere systemet til markederne i Nordeuropa.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.