Danish Agro overtager Claas-importør
Danish Agros datterselskab Danish Agro Machinery Holding A/S overtager importselskabet LMB Danmark A/S pr. 1. januar 2017.

Siden Danish Agro for knap et halvt år siden lavede en aftale med Claas om at overtage salget af Claas i hele Norden, har det været uvist, hvad der skulle ske med det danske importselskab og de 16 ansatte. Nu er en afklaring på plads.

LMB Danmark A/S, der er ejet af Lantmännen, har været Claas-importør for det danske marked siden 1994 og betjener de private Claas-forhandlere. De har kontrakt med Claas om forhandlingen af de tyske mejetærskere og traktorer frem til september 2018. Samme dato gælder i Sverige.

Nu melder Danish Agro, at de fra 1. januar 2017 LMB Danmark, der omsætter for ca. 400 mio. danske kroner.

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, er tilfreds med aftalen:

»Aftalen med Lantmännen er meget vigtig i vores arbejde med at etablere en ny struktur for Claas i Danmark, og vi er tilfredse med handelen. Det er meget positivt, at Lantmännen har set potentialet i, at finde en god løsning omkring den danske struktur, og vi ser gode muligheder i at udvikle selskabet videre,« siger Christian Junker i en pressemeddelelse.

Henover efteråret og frem til december vil der blive arbejdet på at forberede overtagelsen af Claas-distributionen i Danmark fra 1. januar 2017.

Divisionschef i Lantmännen division Maskin, Håkan Pettersson, ser aftalen som en god mulighed til at sikre selskabet og medarbejderne langt ind i fremtiden.

»Det giver en stor tryghed og stabilitet for vores medarbejdere i LMB Danmark,« siger han.

Adm. direktør i Danish Agro Machinery Holding A/S, Jens Skifter, ser frem til nu at kunne fokusere på vækst for Claas i Danmark.

»Igennem vores serviceorganisation vil vi fokusere på professionel opfølgning og videre udvikling med fokus på Claas hos alle vores forhandlere,« siger han i en pressemeddelelse.

Adm. direktør i LMB Danmark A/S, Michael Husfeldt, er tilfreds:

»Jeg er meget tilfreds med at Danish Agro Machinery overtager som ejer af LMB Danmark A/S, og at vi nu fortsat kan udvikle Claas i Danmark med vores eksisterende medarbejderstab. Danish Agro har stor erfaring og viden i branchen, som stærkt kan bidrage til en forsat positiv udvikling af hele organisationen i Danmark,« siger Michael Husfeldt.

Det er en betingelse for opkøbet, at konkurrencemyndighederne godkender overtagelsen, hvilket parterne nu afventer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.