Danish Agro på nippet til at sælge 2.200 traktorer om året

Salget af traktorer og mejetærskere fik et nyt hop opad for Claas-forhandleren Danish Agro Machinerys folk i 2019. I 2020 bliver det endnu større.

For tre år siden omsatte Danish Agros maskinaktiviteter for 1,7 mia. kr. Siden er væksten bare fortsat.

2,6 mia. kr. i 2017, 3,5 mia. kr. i 2018 og sidste år blev væksten på 11 pct. og et samlet salg for 3,9 mia. kr. realiseret. Forventningen var faktisk endnu større, men EU’s godkendelse af opkøb af nye maskinaktiviteter i Baltikum har trukket ud.

For 2020 forventes salget af Claas maskiner for alle tre baltiske lande at tælle med i bøgerne hos Danish Agro og maskinsalget følgelig at stige til et niveau omkring fem mia. kr., heraf bl.a. 2.200 traktorer og 600 mejetærskere (nye og brugte).

Trods komplikationerne bød 2019 også på ny salgsrekord i salget af antal traktorer og mejetærskere på tværs af markederne i de nordiske lande, Baltikum, Polen og Tjekkiet.

"Det udvikler sig godt. Vi har i 2019 solgt 2.050 nye og brugte traktorer og 450 nye og brugte mejetærskere", oplyser Jens Skifter, koncerndirektør i Danish Agros division Agribusiness Machinery.

Han hæfter sig ved, at fremgangen er sket i år, hvor tørken i Nordeuropa i 2018 stadig satte sine spor med en større opbremsning i salget af eks. mejetærskere, der for branchen som helhed faldt med 30 til 35 procent i Danish Agros store geografiske dækningsområde.

På maskindivisionens bundlinje ligger marginen før afskrivninger og renter på lidt under to procent med et driftsresultat på 73 mio. kr.

"Vi har fortsat en rejse at gøre her, fordi vi har taget mange investeringer i IT med mere, og så havde vi også en stor tørkeeffekt i 2019. På bundlinjen har vi samtidig taget nogle nedskrivninger på nogle lagermaskiner, så der står vi rigtigt godt nu".

Store forandringer i strukturen

Rent strukturelt går det stærkt for Danish Agros maskinaktiviteter.

I Finland har man eks. besluttet at integrere det ellers nystartede Finnish Agro Machinery Oy i Danish Agros datterselskab Hankkija Oy, hvorfra Danish Agro nu markedsfører, sælger og servicerer Claas i Finland.

Med rollen som Claas repræsentant i Finland og Baltikum, Norge, Sverige og Danmark er Danish Agro nu den største Claas-kunde på verdensplan.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.