Danish Agro skifter på nøglepost i stort maskinselskab

Får ny direktør i svensk selskab, der hastigt nærmer sig omsætning på 900 mio. svenske kroner.

Første november bliver med ny topchef, at Danish Agros svenske maskinselskab Swedish Agro Machinery fortsætter sin vækstrejse i det svenske maskinmarked.

Den nuværende salgschef Hasse Ripa tager nemlig over, lyder det i en pressemeddelelse, hvor det oplyses, at det hidtidige adm. direktør Björn Pettersson forlader landbrugsbranchen fra årsskiftet.

Under Pettersons fire år i spidsen for Swedish Agro Machinery er der banket en betydelig spiller op i det svenske maskinmarked – fra en omsætning på bare fem mio. svenske kroner i 2016 til forventeligt 900 mio. svenske kr. i år inkl. datterselskabet Östra Sönnarslöv Traktorservice.

”Her i Sverige har Björn Petterson bidraget til en meget positiv start for Swedish Agro Machinery. Jeg er overbevist om, at Hasse Ripa, som allerede har været inde i selskabet i et år, har alle muligheder med sin erfaring at kunne fortsætte selskabet vækstrejse med det svenske team” , lyder det fra adm. direktør for Danish Agros maskinaktiviteter Jens Skifter.


Kommende direktør Hasse Ripa. Pressefoto

I pressemeddelelsen berører Danish Agro også de finansielle resultater under opstarten i Sverige og Bjørn Pettersons periode.

Den afgående direktør forventes nemlig at aflevere selskabet med et markant forbedret resultat for 2020, lyder det fra Danish Agro.

Opstartsomkostningerne, der bl.a. har været brugt til at opbygge et netværk af afdelinger i Sverige og et stort nyt logistikcenter i Skåne, har været betydelige i de foregående år med underskud på knap 67 mio. svenske kroner i 2019 og 52 mio. svenske kr. i 2018 ifølge oplyste regnskaber i det svenske selskabsregister.  

Den nye adm. direktør Hasse Ripa har bl.a. erfaring fra den store svenske maskinhandler og importør Söderberg & Haak samt John Deere i Sverige, inden han i 2019 blev ansat hos Swedish Agro Machinery.  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.