Danish Agros maskinchef fylder rundt: Det hele startede med en Bukh

Ugens profil: Administrerende direktør for Danish Agros maskindivision, Jens Skifter, fylder 50 år.

Jens Skifter, der er administrerende direktør for Danish Agro Machinery, er et godt eksempel på, hvad det kan udvikle sig til, hvis man vokser op i nærkontakt med landbruget og allerede som dreng får lov til at skrue på en gammel Bukh-traktor. I dag, onsdag 6. november, fylder Jens Skifter 50 år.

Jens Skifter blev født i 1969 i Resenstad i Vestjylland som den tredje ud af fire søskende. Opvæksten foregik i Vivild på Norddjursland i tæt kontakt med landbruget, da begge forældre stammede fra landbrugsfamilier ved Hammerhøj og Gjerlev i Østjylland.

Interessen for maskinerne har altid været der, og en danskproduceret Bukh 302 var den første maskine, der blev skruet på. Med den tekniske interesse blev det til en uddannelse til Maskiningeniør fra Horsens Teknikum i 1993, hvorefter rejsen gik mod det store udland for Dronningborg og Massey Ferguson. De manglede demopiloter til at præsentere maskinerne fra Randers for de tyske kunder. Denne opgave var startskuddet til en international karriere i den globale landbrugsmaskinbranche uden for Danmarks grænser.

Det blev til seks års ophold i Tyskland for Agco fulgt af 17 år for den tyske producent Claas. Hos Claas var opgaverne mangfoldige, men specielt eksportchef-rollen for Nordeuropa var afgørende, da Claas lancerede sine traktorer i perioden fra 2003 til 2006. Derefter fulgte tre år i rollen som eksportdirektør for den sydlige halvkugle, hvor Jens Skifter stod i spidsen for et hold på 10 regionale eksportchefer. Han havde ansvar for i alt 110 lande, og opgaverne strakte sig fra forhandlerudvikling i Indien, projektledelse i Sydamerika samt udvikling af distributionen i Afrika, Mellemøsten, Asien samt Australien og New Zealand. Herefter blev det til otte år som regional direktør for 12 lande rundt om Tyskland, herunder det samlede eksportansvar for Nordeuropa, Benelux, Schweiz, Østrig, Slovenien, Kroatien og Bosnien, samt en plads i bestyrelsen i Claas’ tyske salgsselskab.

I forbindelse med at Danish Agro i 2016 fik lavet aftale om at overtage distributionen af Claas i Nordeuropa, og Danish Agro besluttede at etablere egen maskindivision, blev Jens Skifter hentet til Danish Agros koncernledelse i april 2016. Han har de sidste tre år stået i spidsen for udbygningen af Danish Agros maskinhandel i Nordeuropa.

I perioden i Tyskland mødte han sin engelske hustru Ewa, og sammen har de tre børn på 21, 20 og 17 år. Familien bor i dag i Spentrup nord for Randers. Fødselsdagen fejres privat med familie og venner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.