Danmarks Mr. McHale genforenet: Et rent pletskud for mig

Ugens profil er bare begejstret, når han arbejder med grøntfarvede irlandske maskiner.

For nogle år siden ophørte samarbejdet mellem det mangeårige makkerpar MI og McHale. En stærk del af det samarbejde var Andreas Olsen, som igennem årtier har solgt og serviceret maskinerne i stort set hver en krog af Danmark.

McHale fik en ny importør, og Andreas Olsen fik andre maskiner at koncentrere sig om. Næsten et år efter, at denne importør ophørte og sendte stafetten videre til Helms TMT, så er Andreas Olsen genforenet med mærket, som har haft en stor aktie i at udvikle på de danske græsmarker med deres ballepressere og pakkere med mere.

Ugens profil på hos LandbrugsAvisen Maskiner har som ny mand hos Helms som produkt- og servicechef travlt med at opdyrke nye og gamle McHale-kunder over hele landet. Undervejs møder de en mand, som kender produktet ned i de mindste deltaljer ned til den enkelte split på eksempelvis den irske maskinproducents nye strømaskine.  

Hvorfor er du kommet tilbage?

”Jeg var meget glad for at arbejde med McHale. Det gjorde jeg i årtier. Da min gamle arbejdsplads skar ned, så var jeg uheldig at sidde på den forkerte stol. Men det har samtidig været en fantastisk mulighed for mig. McHale har udvidet deres sortiment med strømaskiner og et butterflysæt til den ny sæson. Det er et rent pletskud, må jeg sige”, siger han, da LandbrugsAvisen Maskiner møder ham hos Helms, som er en af fem maskinforretninger på Kærvej Industrivej i Ringsted, der op til weekenden holder åbent hus.      

Hvad er så spændende ved at arbejde med McHale?

”Har man haft en McHale én gang, så er der stor chance for, at man kommer igen. De kommer simpelthen igen og igen kunderne. Det er kvalitet, og det er let at få en dialog med producenten i Irland. Jeg har eks. lige fået en pakker i bytte, som har 110.000 baller på klokken uden, at der har været noget med den”.

Hvor stort er McHale i Danmark i dag?

”Det er ledende på fastkammerpressermarkedet. Navnet er bygget op over Fusion-presseren. Og så er det også en af de største på pakkere”, siger han.

Hvem er det, som du skal ud og have fat i for at købe maskinerne?

”Det er gamle som nye McHale-kunder. Det er både store og små maskinstationer, og nu skal jeg også ud til bønderne med den nye strømaskine og slåmaskinerne”.

Du siger, at maskinerne ikke er de mest tekniske, men har en helt anden kvalitet. Hvad mener du med det?

”Irerne er ikke dem, som fremstiller dem med flest sensorer og elektronik. De er lavet, så de kan holde. I Irland er det vådt, kuperet og bare en masse græs. Det skal kunne holde. Det er meget stabil teknik og grundsynet er at lave maskiner, der bare holder. Derfor er det heller ikke sikkert, at de kommer med en non-stop rundballepresser. Det er ikke oldtidsmaskiner, men det er gennemprøvet teknik”.

Du har hele landet som dit marked. Hvor går du på arbejde henne?

”Jeg bor i Barrit ved Vejle, men min bil er min arbejdsplads. Jeg kommer over det hele.”

Hvad optager dig lige nu?

”Lige nu står den på opsøgende salg og arrangementer som i dag”.

Hvorfor har du mest travlt?

”Det er under første slet. Til maj så er vi i gang. Og efter det så begynder vi at kigge frem mod 2020-salget. Men nu og her har jeg lige de sidste modeller på lager, som vi skal have solgt ud”.

Faktaboks

Andreas Olsen

48 år

Salgs- og produktchef for landbrug hos Helms TMT.

Ansvarlig for salg og opfølgning på McHale-produkter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.