Danmarks traktormagasin har stor fødselsdag i dag

En januar-dag for ti år siden blev Danmarks eneste traktormagasin sendt ud for første gang.

Sorte Black Beautry Fendt’er med kæmpe kromrør var det fedeste. Årets Traktor hed T7060. Var blå og kom fra New Holland. Statsministeren var fra Viborg-egnen, og hed Anders Fogh Rasmussen. Og traktorvideoer var i sin vordende begyndelse, mens billeder af fastkørte traktorer var et hit.

Vi må indrømme, at vi troede, at det var løgn, da vi over frokostbordet forleden faldt i snak om:

Hvornår var det egentlig, vi lavede den første udgave af vores trakotrmagasin TraktorTech.

Jo, den er god nok. 10 år siden. Med en kæmpe Challenger på forsiden. Tiden er gået stærkt.

Vi har lært meget. Skåret design og indhold til, mens vi har haft det sjovt undervejs. Bygget vores egen – nogen vil sige håbløse illusion – fremtidsversion af en traktor. Opfundet projekter, der bl.a. blev til en rigtig læsertraktor – og mest af alt mødt og set et hav af landets mest imponerende, forunderlige og vidunderlige traktorer og maskiner.

Hvad har gjort mest indtryk? For mig er det glæden og stoltheden, som møder os hver gang, når folk viser grejet frem. Det være sig knægten fra Lemvig, som havde bygget en tro kopi af en Samson PG-gyllevogn til havetraktoren –

eller amerikaneren, som jeg mødte på en tilfældig klubaften i en veterantraktorklub i staten Illinois, med ét af meget få eksemplarer af John Deeres første knækstyrede traktor 8010 i sin maskinpark. Den entusiasme smitter. Og holder vores fælles traktorunivers kørende. Og derfor er TraktorTech her stadig, selvom statsministeren er en ny Rasmussen, årets traktor skiftet farve igen og igen og billedet af fastkørte traktorer blev lidt for træls i efteråret 2017. 

PS: Næste udgave kommer snart

Igennem årenene har vi været på besøg hos hundrevis af traktorentiaster med mere eller mindre ekstraordinære modeller. Kurt Harbo er en af dem. Tilbage i TraktorTech nr. 6 2009 viste han sin Ford Steiger frem. Vanen tro udkommer magasinet seks gange om året. Kort før weekenden sendte vi årets første udgave til trykkeriet, og det begynder at komme rundt til abonnenterne mandag i næste uge. Glæd jer. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.