Dansk gyllevognsproducent bliver Europas største

Med virkning fra i dag, fredag d. 4. januar, overtager Samson Group aktiviteterne i Pichon Industries, som fremstiller gyllevogne, redskaber og møgspredere på to fabrikker i henholdsvis Frankrig og Polen.

Opdateret kl. 11.14

Samson Group har overtaget Pichon Industries. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Med overtagelsen af Pichon bliver Samson Group Europas største producent af gyllevogne, fastslår virksomheden.

"De to virksomheder komplimenterer hinanden rigtig godt både hvad angår produkter, produktionsfaciliteter og geografisk distribution", siger adm. direktør i Samson Agro Lars Henriksen.

Ønske om at udvikle

Det er familien Glerup, som står bag Samson, der har skubbet på for overtagelsen. Med et øget fokus på at udnytte husdyrgødning i hele Europa har familien ønsket at udvikle Samson yderligere, til at blive den førende europæiske spiller på markedet.

"Det øgede fokus på husdyr- og naturgødning skubber til den teknologiske udvikling hos producenterne. Det er en udvikling, der uden tvivl vil fremskynde en konsolidering af producenter for at sikre den økonomiske styrke, der er nødvendig for at opretholde et højt innovativt niveau i produktudviklingen", siger Christian Junker, bestyrelsesformand i Samson Group.

Med overtagelsen sætter Samson sig i en meget stærk position til fremtiden, mener bestyrelsesformanden.

Pichon Industries regnes som Frankrigs største producent af gyllevogne. I de senere år har investeringerne i en større, ny fabrik samt overtagelsen af en fransk virksomhed imidlertid belastet virksomhedens finansielle situation så meget, at den 9. november måtte meddele, at den netop var gået i betalingsstandsning og ledte efter en ny ejer. Virksomheden havde ellers i de foregående to år formået at øge salget, lød det i en pressemeddelelse på det tidspunkt.   

Til maskinstationer og landbrug

De to brands og deres produktportefølje supplerer hinanden, påpeger Samson i pressemeddelelsen.

Produkterne fra fabrikken i Viborg retter sig fortrinsvis til maskinstationer og store animalske producenter. Pichons produkter er fortrinsvis udviklet til mindre og mellemstore landbrug samt mellemstore maskinstationer.

Pichon fremstiller gyllevogne fra 5,0 til 30 kubikmeter baseret på vakuumteknik til at fylde vognene med, mens Samson starter ved 16 og slutter ved 35 kubikmeter, baseret på enten centrifugalpumper eller ejektor-fyldesystem.

Det samme gør sig gældende på møgsprederne, som såvel Pichon og Samson producerer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.