Dansk importør: Spændende at nå op i ligaen med de seks-cylindrede

Kubota tager nyt hop med seks-cylindret traktor og ydelse på plus 200 hk.

Det er endnu helt uvist, hvornår – og om – Kubota sender deres nye stortraktor M8 med op til 210 hk til Europa og videre ud på danske marker.  

Men nyheden om, at Kubota nu har lanceret deres hidtil største traktorserie med navnet M8-serien, vækker glæde hos den danske importør af Kubota-traktorer Svenningsens.

”Det er spændende, at Kubota nu kommer ind i ligaen for traktorer med seks-cylindrede traktorer. Nu får man så en traktor med 210 hk, og hvem ved, hvornår man så tager et hop endnu længere op, hvor det jo er meget interessant i forhold til det danske marked”, siger marketing og produkt manager Lars Rævsager til landbrugsavisen.dk.

I de seneste måneder har Svenningsen kørt demo med deres nye bud på den største landbrugstraktor fra Kubota i Danmark – M7172 - der med en firecylindret motor lægger sig en tak under den nye stortraktor, som bliver lønproduceret hos canadiske Buhler Versatile.  

Ifølge Lars Rævsager mærker man, at nogle potentielle kunder gerne vil et skridt højere op i størrelse.

”Vi ved, at danske og svenske landbrugskunder efterspørger en traktor, som er større end vores M7. På flere af vores afholdte demoer er svaret, at man er glad for traktoren, men gerne vil have noget, som er lidt større, så der er ingen tvivl om, at det vil være interessant for os”, siger han.

Kommer den til Agritechnica?

Han kan hverken be- eller afkræfte, om den nye Kubota M8 i sidste ende kommer eller ikke kommer til Europa – og om den eventuelt bliver præsenteret på Agritechnica til november.

”Nu må vi se, hvornår den bliver tilgængelig i Europa. Vi glæder os over nyheden, selvom den som udgangspunkt ikke er klar til at blive introduceret til det europæiske marked endnu. Hvis og så snart den bliver til gengængelig for os, så er den interessant og noget, vi gerne vil have hjem”, siger han.

Selvom traktoren ikke er udstyret med Kubotas egne motorer, men i stedet en Cummins motor, som man må formode passer lettere ind i produktionen på Buhler Versatiles fabrik i canadiske Winnepeg, så glæder Lars Røvsager sig over Kubotas præg på traktoren.

”I foråret kom nyheden om, at Versatile skulle producere traktorer for Kubota. Når vi nu ser, hvad der så er kommet, så er jeg faktisk overrasket over, hvor meget der er kommet ind af Kubota i den. Den minder meget om M7’eren med eks. armlæn og terminalen”, siger han.

Ifølge Kubota i USA og Canada bliver Kubotas nye M8-serie markedsført til salg fra næste år i Nordamerika.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.