Dansk Kuhn-importør bliver overtaget af en anden hollænder

Maskinkoncern havde egentlig købt den store danske maskinimportør, men i sidste ende blev det ejeren af en anden stor hollandsk maskinkoncern, som nu går ind på det danske marked.

For et år siden annoncerede Maskinhandler Indkøbsringen i Vejle, at man var på vej til at blive solgt til den store hollandske maskinkoncern Reesink.

Hollænderne var dermed på vej ind i sit tredje selskab i Danmark efter, at man næsten samtidig indgik aftale med den danske importør af JCB’s entreprenørmaskiner Larsen & Nicolaisen i Ulfborg og igennem en række år har drevet import af Toro på have-park-området under navnet Reesink Turfcare DK fra udkanten af Odense.

Ifølge MI’s direktør Kristian Jakobsen strandede handlen med Reesink på interne diskussioner i Holland om fremtidig strategi. I stedet køber den hollandske investor ZBG nu MI. Til forskel for de første hollænderne går den nye køber også ind og overtager driftsbygningerne i Vejle.

Dermed får de nuværende ejere, som er en række danske maskinerforretninger, som i sin tid startede MI som et fælles indkøbsselskab, nu også afsluttet den del af handlen.  

For ZBG er maskinhandlel langt fra fremmed. Selskabet ejer bl.a. den store hollandske maskinimportør Mechan Group, som står for importen af Agcos brands i Holland.

Ifølge Kristian Jakobsen betyder det ikke, at man kommer til at arbejde med Agco hos MI. Til gengæld er forventningen nu, at den nye investor på den lange bane ser vækst og udvikling i sit nye danske selskab.

- Jeg antager, at der vil komme vækst. Det er ikke en investor, at det skal ske i morgen, men det er folk med penge til den lange bane, siger han.  

MI var tidligere et andelsselskab for de fælles ejere i form af en bred kreds af danske maskinhandlere. Som en del af strukturudviklingen blandt maskinhandlerne er interesserne i de senere år. Eks. var Danish Agro med sine opkøb af maskinforretninger blevet en af hovedaktionærerne, mens man selv var stor konkurrent til den del af MI’s maskinimport.

For nogle år siden blev MI omlagt til aktieselskab, og på det seneste har forretningsresultaterne også set bedre ud i selskabet.

Hvor man i 2020 havde et overskud før skat omkring fire mio. kr., så voksede det i 2021 til 16 mio. kr., hvoraf fire mio. kr. skyldtes et frasalg af butiksdelen til Kramp.

MI omsatte for knap 215 mio. kr. i 2021.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.