Dansk maskinhandler: Liner ikke lige 16 mejetærskere op i England

Maskinhandleren Kragmann henter ofte store partier hjem fra udlandet. I øjeblikket er trafikken fra England stoppet op.

Snakker man import af maskiner, så går traditionerne mange år tilbage for den fynske maskinhandler Kragmann.

I efterhånden en del år har trafikken fortrinsvis bestået af brugte mejetærskere. Et af markederne, hvor Kragmann traditionelt er meget aktive er UK.

Men netop nu er trafikken sat på stop, forklarer ejer og adm. direktør Jesper Kragmann.

”Vi har handlet meget i England over tid. Men hele Brexit betyder også, at vi lige spiser lidt brød til, og siger, at vi lige skal vurdere, om vi skal hente dem. Jeg skal ikke lige have linet 16 mejetærskere linet op ovre i England, og de så siger, at der er kommet told på brugte mejetærsker, fordi der er kommet told på grisetryner fra Danmark i mellemtiden”, siger han.

Han oplyser, at det svinger ganske meget, hvor stor handlen med England er. I nogle år kan det være 50 pct. af de brugte maskiner, som hentes hjem over Nordsøen, mens det andre år kan være noget mindre til fordel for maskiner fra eks. Tyskland og Polen. 

”Det kommer an på, hvor vi kan gøre noget godt købmandsskab. Historisk set har vi altid købt en pæn del af vores varer i England. Men situationen lige nu skyldes jo også, at vi har mange varer på hylderne på grund af markedet hjemme i Danmark, og så behøver jeg ikke at være så aggressiv”, siger han.

En af New Hollands sikreste handelsvarer i Danmark er traktorserien New Holland T7, hvor en række af Danmarks mest solgte modeller kommer fra.

Jesper Kragmann oplever ikke, at det er et problem at få varen hjem, selvom den produceres i England på New Hollands fabrik i Basildon.

”Jeg har ikke hørt noget fra New Holland eller generelt i branchen om det. Der er ingen problemer. Der er den normale bestillingstid på to til tre måneders levering efter kundens specifikationer”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.