Dansk maskinhandler slår mejetærskerrekord

Morgenposten beretter om et imponerende salg af mejetærskere fra Danish Agro og et nyt marked for gps, snorlige norske pister.

God mandag morgen,

Om man har haft vinterferie eller ej, så var det imponerende tal, der blev langet over disken fra Danmarks største maskinhandler i sidste uge.

En omsætning på 4,8 mia. kr. på maskiner er der ligesom ikke andre end Danish Agros maskinfolk, der kan klare.

Jeg fik mig en snak med den øverste ansvarlige for de aktiviteter forleden Jens Skifter – og har bl.a. nyt om salget af mejetærskere, der rummer en nok så interessant historie.

Mere om det om lidt. Først skal vi lige runde et par aktuelle nyheder.

I Tyskland trækker en særlig traktor lige nu overskrifter. En JCB Fastrac 4220 årgang 2019 er nemlig sat på auktion – men det er egentlig ikke pointen. Traktoren udstyret med særlige MB-Trac-farver. Hvad betyder det? For 30 år siden stoppede Mercedes Benz med et producere deres legendariske MB Trac-traktorer, mens JCB startede med at producere deres Fastrac-modeller – og nu ser vi så en cross over.

Se mere her:

Tyskere sætter kulør på traktor efter 30-årig legende

John Deere i topform

Fredag kom der nye tal fra John Deere. Det var særdeles positivt for maskinbranchen – og giver håb om bedre tider for mange i branchen. Maskingiganten opjusterer forhåbingerne til i år efter et kvartal, som er blevet beskrevet som kvartalet med højest indtjeningsmargin. 

Se her: John Deere hev syv mia. kr. hjem til kassen - og skruer op for forventningerne

"Roligt sige på den anden side af 800 mejetærskere"

Og så skal vi historien bag dagens overskrift.

Danish Agro Machinery er nået i mål med flere rekorder i deres ”maskinafdeling”.

Størst omsætning med 4,8 mia. kr., størst indtjening og så har jeg her til morgen mere nyt om deres salg af maskiner.

Som året før solgte man i overkanten af et par tusind nye og brugte traktorer. Hvad var mere imponerende var, at der blev handlet og leveret langt flere mejetærskere sidste år. Faktisk på den gode side af 800 styk – og mon ikke det i nyere tid er rekord for en dansk maskinhandler. 

claas lexion

”Der har været en meget, meget positiv udvikling på mejetærskere. I 2018 var vi totalt tørkeramt og salget dalede frem til høsten 2019. Høsten i 2019 var god og svinepriserne blev igen gode, så derfor kom mejetærskermarkedet stort set tilbage i alle landene”, lyder det fra Jens Skifter, CEO Danish Agro Agribusiness Machinery i et interview, som vi bringer senere mandag her på landbrusavisen.dk.

Trofaste læsere af morgenposten kan dog læse historien allerede her.

”Man kan roligt sige, at vi endte på den anden side af 800 mejetærskere”

Maling er ikke bare maling

Inden vi slutter af for denne gang, skal vi også runde malingen på Danmarks mest populære traktormodel.

Gloss-faktoren på en ny Case IH traktor er nemlig blevet højere.

Sådan lyder det fra CNH, som fortæller, at Case IH og Steyr-traktorerne, som forlader fabrikken i østrigske St. Valentin kommer igennem en ny malings-procedure, der giver traktoren en højglans-overflade. Traktoren skal bl.a. opholde sig tre gange så lang tid i ovnen – og så er den maling bedre bagt.

Følg med her:

Danmarks mest populære traktor har fået bedre maling

Snorlige på pisterne

Og mens vores unger nok er kede af, at sneen allerede er væk igen fra de danske kælkebakker, så er der godt nyt, hvis de engang skal på en skiferie ude i fremtiden.

Arbejdet ude på pisterne bliver formentlig gjort bedre og bedre.  Pistemaskinerne bliver nemlig mere præcise – og det med dansk hjælp. Thorsen Teknik beretter på sin facebook-side, at der nu er installeret Topcon gps på en pistemaskine i de norske ”alper”.  

Sker i ugen

Tirsdag holder New Holland stort internationalt pressemøde med 2021-nyhederne. Her bliver der bl.a. taletid til dansk Lars Skjoldager om New Hollands udvikling indenfor høstmaskiner. Der kan også forventes traktornyheder – og mon ikke New Holland også stiller skarpt på ”den forbundne” traktor.

For ti dage siden havde vi den koldeste nat i ni år. Nu er vejret slået om og DMI lover om op til 12 grader i ugen – med andre ord begynder der også snart en masse aktivitet på markerne.

Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Jeg skal en tur til Ulfborg og Vestjylland i dag. Hvis nogen har en fantastisk traktor på de kanter, som burde omtales i TraktorTech i den kommende tid, så send gerne en sms på 40283032. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.