Dansk maskinmand får formandspost i Europa

Konsulent hos DM&E er netop blevet formand for vigtig arbejdsgruppe i EU.

DM&E får nu en styrket rolle i politikudviklingen indenfor maskinområdet i EU.

Agro konsulent Gerth Petersen Holm skal fremover være formand for arbejdsgruppen Standing Committee on Mobile Machinery i EU-systemet på vegne af brancheorganisationen for maskinstationer i Europa CEETTAR.   

I gruppen, der i daglig tale kaldes SCMM-gruppen, sidder diverse maskineksperter, hvor problemstillinger vendes på EU-niveau.

Ifølge DM&E er udnævnelsen vigtig, da posten nu giver DM&E større indflydelse på, hvad der kommer på den politiske dagsorden i EU. DM&E kan være medbestemmende i, hvor fokus skal være, presse emner igennem og styre dagsordenen, lyder det i en pressemeddelelse.

Den nybagte formand fremhæver, at han nu vil sætte den praktiske hverdag på dagsordenen i Bruxelles.

”Jeg tager vores medlemmers hverdag med til møderne og forsøger at forbedre lovgivningen til deres fordel. Vi ved, hvad de kræver i deres hverdag. For eksempel påvirker vi reglerne for, hvordan vores medlemmers nye maskiner bliver udviklet,” siger Gerth Petersen Holm.

De aktuelle emner i arbejdet tæller bl.a. EU-typegodkendelser af traktorer og landbrugsmaskiner, kommende EU-regler for motorredskaber, roeoptagere, mejetærskere osv., EU-traktorkørekort samt revision af maskindirektivet i forhold til regler om kunstig intelligens og robotter.

Når Gerth Petersen Holm deltager i arbejdet, så står han som CEETTAR’s repræsantant på ryggen af

150.000 medlemsvirksomheder i Europa, der varetager ca. 50 pct. af markarbejdet i EU og antages at have 600.000 ansatte og foretager maskinindkøb årligt for 45 mia. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.