Dansk maskinproducent satser østpå – har åbnet fabrik i Ukraine

Thyregod producerer nu maskiner i Østeuropa for at være tæt på markedet i kæmpe landbrugsland.

Den danske maskinproducent Thyregod har iværksat en større offensiv i udlandet.  

I de seneste år er eksporten gradvist steget til 35 producent for maskinfabrikken, der med kendte mærker som Thyregod, Kimadan og Tim i ryggen igennem mange år har været kendte for danske landmænd – men nu også i stigende grad for landmænd udenfor Danmarks grænser.

I 2018 har producenten lavet et internationalt joint venture om produktion af gylleudstyr, ansat en ny eksportchef med den klare mission om at øge eksporten betragteligt – og samtidig startet produktion af maskiner op i Lviv i Ukraine.

”Ukraine er Europas spisekammer. Vi ligger inde med nogle teknologier, som de kan gøre brug af, og samtidig er det et mål for os at være tættere på de markeder og servicere dem tæt på. Det er selvfølgelig noget, som vi har brugt meget tid på, men vi skal udvikle os, og nu gør vi en række ting aktivt for at rykke tingene”, siger adm. direktør Claus Harrild Jensen.

Satser også i vores nabolande

Det er dog langtfra kun Ukraine og nabolande, som skal til at købe flere af Thyregods produkter som radrensere, roeoptagere, gyllevogne og tip- og græsvogne.

Thyregod har netop udnævnt en ny eksportchef, som har fået som klar mission, at eksport-omsætningen skal op og eksportandelen løftes i de kommende år.

”Tyskland ser jeg eksempelvis som et godt vækstende nærmarked. Det skal gerne få et ordentlig boost”, siger han.

Hvorfor er det vigtigt at øge eksporten for jer?

”Der bliver ikke flere landmænd i Danmark. En virksomhed som vores skal ud i verden, og det er også spændene at bidrage. Vi forsøger at levere noget, der giver merværdi og øger landmændenes bundlinje. Og det synes jeg, at vi har succes med – og det viser sig ofte også ved, at vi får gensalg igen og igen hos kunderne”.

I opererer også på et marked med nogle meget store spillere, eks. traktorproducenter, som går ind på redskabsområdet og bliver full line- producenter. Hvordan kan det lade sig gøre at konkurrere mod de store spillere?

”Det kan det ved, at vi kan være mere fleksible overfor kunderne og hurtigere honorere deres ønsker. Det kan være sværere i en stor koncern med kundetilpassede løsninger”, siger han.

Den brede produktportefølje hos maskinproducenten skyldes i øvrigt, at virksomheden i dag er et resultat af en række opkøb og fusioner.  Tim kom til som et kendt mærke indenfor roeoptagere og landbrugsvogne tilbage i 2001, mens Kimadans gylleudstyr kom til i Thyregod-familien i 2006.

Thyregods hovedejer er i øvrigt en kendt figur indenfor den danske maskinbranche, da Peter Hansen er mangeårig ejer af Cormall i Sønderborg, mens Hardi Internationals direktør i en årrække, Jørgen Hartvig Jensen, Humlebæk også ejer en del af maskinfabrikken.

I den nye udgave af LandbrugsAvisens papir-udgave kan du læse mere om eksporten af danske markredskaber, der i 2018 trods tørke på en række vigtige markeder i Nordeuropa er vokset med knap ti procent ifølge de seneste opgørelser fra Danmarks Statistik.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.