Dansk opfindelse: Stenopsamler spændt efter ATV’en

Hævdes at kunne rydde omkring 7 hektar for sten på en time.

Der findes store stensamlere på markedet, der kan spændes efter en traktor.

En ung dansker har nu opfundet en stemsamler i en lidt lettere liga, der kan spændes efter en ATV eller UTV’er, oplyser producenten Stoneless i en pressemeddelelse.

Bag firmaet gemmer den 22-årige opfinder og udvikler Søren Vestergaard Kristensen sig.

En gammel skoleopgave i folkeskolen blev forvandlet til et regulært maskinprojekt, som i dag sælges kommercielt.

”Det er et meget tidskrævende og træls arbejde at skulle samle disse marksten, og det kan tit være svært at få motiveret medhjælperne til netop denne opgave. Derfor er en maskine som den her relevant for rigtig mange landmænd”, siger Søren Vestergaard Kristensen ifølge en pressemeddelelse.


Søren Vestergaard Kristensen fandt på en stensamler, da han 15 år gammel skulle lave en skoleopgave.

Ifølge producentens egne oplysninger, så kan den rydde omkring syv hektar for sten i timen. Fordelen ved, at den kan spændes efter en ATV’er er vægten, er ifølge producenten, at  den kan køre mere terrængående på tværs i marken uden, at det beskadiger afgrøderne.

Det oplyses, at opsamleren kan styres fra ATV’eren. Maskinen, der kan rumme et halvt ton sten, er udstyret med en lille Honda-motor på 5,5 hk. Samlet kaster maskinen 55.000 kr.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.