Dansk opfinder klar med ny maskine til kartoffelmarkerne
Manden bag Opti Weeder har lavet en fætter til den mekaniske renser. Den nye maskine kan lave vækststop i kartofler uden kemi.

Opfinderen Michael Stolberg-Rohr er nu klar med sin næste maskine.

I en pressemeddelelse oplyser han, at hans firma MSR Plant Technology nu er klar til sende den nye maskine, med navnet Crown Crusher, i produktion hos Fasterholt Maskinfabrik inden jul.

Maskinen kan ifølge oplysningerne på en enkelt overkørsel lave vækststop i kartoflerne ved at knuse hjerteskuddet i stænglerne.

Potentialet er dermed, at den kan være en del af løsningen på, at nedvisningsmidlet Reglone er blevet forbudt i hele EU.

Crown Crusher bygges i øvrigt på samme ramme, som den mekaniske renser Opti Weeder.

Michael Stolberg-Rohr  fortæller, at han har kørt en række test i med begge maskiner i 2020.

”Vi har især testet i Midt- og Vestjylland og på JB2 jord hos AKV Langholt i Nordjylland. Vi har endnu ikke testet på alle typer jorder, f.eks. tung lerjord, men med det vi har oplevet i år – dels i vækstsæsonen med Opti Weeder og i sensommeren med Crown Crusher - er jeg overbevist om, at vi får flere gode resultater at se næste år”.

I og med, at maskinerne bygges på samme ramme, så kan landmanden ved at skifte redskaberne skifte fra den ene til den anden på ca. en halv time, oplyses det.

Opti Weeder fås til næste dyrkningssæson i en 2 – 4 – 6 og 8 rækkers opbygning, mens Crown Crusher fås i 2- og 4 rækkers maskine.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.