Dansk redskabsklenodie får kæmpe indtjeningshop

Bogballe introducerede M-linjen ved seneste Agritechnica. Og nu mærkes effekten.

Den danske producent af gødningsspredere Bogballe kan være glade for, at man forrige år introducerede den nye M-linje forud for Agritechnica.

Produktserien med i alt fem gødningsspredere i forskellige størrelser har nemlig taget markedet med storm, forklarer adm. direktør Nils Jørn Laursen til LandbrugsAvisen Maskiner.  

”Den slog virkelig an. Omsætningen fra linjen svarer i runde tal til 75 pct. af vores omsætning. Og så laver vi generelt gode produkter. Vi bliver genkøbt, og så har vi solgt en smule mere”, siger han, da han skal forklare baggrunden for, at overskuddet i virksomheden med ca. 60 ansatte er vokset fra 10 mio. kr. til hele 46 mio. kr. efter skat – bedste resultat i mange år.

I er lidt pessimistiske i årsberetningen med hensyn til indtjening og aktivitet i år – hvorfor det?

”Det er normalt for os at have en lidt pessimistisk grundholdning til alting. I de omstændigheder, som vi er i, så er der mange usikkerheder. Nu har vi Brexit i England. Tørken påvirker dansk landbrug, men også store dele af Tyskland, Irland og England. Derfor er vi nødt til at tage lidt forbehold omkring det år, vi går ind i. Vi vil nødig skuffe. Men vi har et beredskab, hvis markedet udvikler sig mere positivt. Det ser egentlig fint ud. Ordrebeholdningen ser noget større ud end forventet. Men vi når nok ikke sidste års højder.”  

Hvor mange gødningsspredere producerer I?

”Det er næsten umuligt at sætte tal på for, da der er stor forskel på maskinernes størrelse. Vi regnede i enheder for nogle år siden, men det gav ikke rigtig mening. Men det er nogle tusind stykker.”

Hvem betegner I som jeres hovedkonkurrenter?

”Der er sådan nogle som Amazone, Rauch, Sulky, Kverneland og så er vi den femte. Vi er den eneste, som er specialisten. Det kan give nogle udfordringer, hvis der er et dårligt gødningssprederår. Det giver også den fordel, at vi kæmper lidt hårdere for det. En femkæmper skal være god til fem ting, men der er ikke mange femkæmpere, som slår Bolton på 100 meter.

Så I vinder på 100 meteren?

”Ja, men vi duer kun til en disciplin. Vi er nogle nørder.”

I skriver, at I havde et stort udviklingsarbejde i seneste regnskab. Fortsætter I med det, og kommer vi til at se nye produkter til Agritechnica?

”Vi har altid noget nyt på Agritechnica. Det er her det foregår for vores internationale kunder”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.