Danskere pløjede sig helt frem i verdenseliten

Det blev både dansk metal og to placeringer i top fem ved VM i pløjning.

Danmark og pløjning er fortsat en rigtig god kombination.

Ved VM i pløjning fik LandboUngdoms repræsentanter to fornemme placeringer.

Største medaljechance var på forhånd lagt hos Søren Korsgaard i klassen for vendeplove. Og han skuffede ikke på den ellers lette jord i Lake of the Woods i Minnesota, USA.

Efter at have indtaget tredjepladsen på førstedagen i stubjord, så forsvarede han lørdag tredjepladsen i grønjord, hvor han blev nr. 4, men lige netop fik point nok til at beholde den samlede bronzeplacering.

Det var en tilfreds og glad dansker, som landbrugsavisen.dk søndag morgen dansk tid fangede over mobilen. Det var endnu sent lørdag aften i USA, og han havde netop modtaget hæder ved den officielle VM-banket.

”Det gik rigtig godt i går(åbningsdagen fredag red.). I dag var der nogle ting, der drillede. Det var virkelig svært at få min furebredder til at ligge, som de skulle. Det tog noget tid, og det var lige før, jeg løb tør for tid. Til sidste måtte jeg mere eller mindre bare køre. Det var ikke helt på toppen, men jeg lavede heller ikke store fejl. Det betød nok hurtigt nogle point under de allerbedste, og det var ikke min allerbedste jordtype. Jeg er bedre på lidt stivere jord. Men overordnet er jeg rigtig godt tilfreds med min samlede tredjeplads”, siger han.  

Verdensmesterskabet gik øvrigt til schweiziske Marco Angst, mens andenpladsen blev indtaget af irske John Whelan.

Umiddelbart efter VM-medaljen er kommet i hus, erklærer han sig klar til nye togter mod det ultimative mål, titlen som verdensmester.

”Der skal endnu mere træning til og lidt ændringer på min plov. Men det positive er, at der ikke er så langt op. Der var 15,5 point op til sejren. Der har tit været meget mere end det. Det er ikke fuldstændig uoverskueligt. Hvis man vil bruge tiden på det fremadrettet, så tror jeg, muligheden er der. Men samlet set var målet at få medalje. Det er jeg tilfreds med. De fire-fem bedste pløjere er rigtig, rigtig gode og bruger meget tid på det, så jeg er faktisk godt tilpas med resultatet. Det giver blod på tanden”.

Så du prøver igen?

”Ja. I sidste weekend i oktober vil jeg forsøge at kvalificere mig til VM i Rusland”, lyder det resolut fra VM-festen i Minnesota.

Flot femteplads

I klassen for konventionelle plove var Martin Lindberg Velling også godt med. På førstedagen fik han en syvendeplads i stubbene, mens grønjorden gav en sjetteplads. I det samlede regnskab sluttede han endda en placering bedre som nummer fem.

Verdensmester blev skotske Andrew Mitchell Snr, der i øvrigt tidligere har vundet seks verdensmesterskaber med vendeplov, mens andenpladsen gik til irske Eamonn Tracey og tredjepladsen til amerikanske Gene Gruber.

Opdateret med kommentar fra Søren Korsgaard søndag kl. 8.11

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.