De unge er vigtige for Fasterholt
På Fasterholt Maskinfabrik havde man forleden besøg af interesserede unge fra Landboungdom.

»Blandt vores 53 ansatte er der altid fire-fem elever. Det er vigtigt for os at have elever, selv om det kræver noget mere arbejde, men vi skal være med til at uddanne gode håndværkere, der kan tænke selv,«

Ordene kom fra direktør for Fasterholt Maskinfabrik, Peter Flø Pedersen, da virksomheden i Fasterholt ved Brande forleden havde besøg af omkring 30 interesserede unge fra Horsens Landboungdom.

»Det er de unge, vores fremtid er baseret på. Og det håber jeg, at der er flere virksomheder, der får øjnene op for, da det er en kollektiv opgave for alle virksomheder at uddanne unge mennesker,« sagde Peter Flø Pedersen, der også havde et opråb til de unge:

»Der findes også praktikpladser herude i de små byer. Det kan godt være, I må køre efter det, men vi er her altså«, sagde han.

Under besøget fik de unge et indtryk af en lille tomands virksomhed, der gennem 40 år har udviklet sig til en førende fabrikant af selvkørende vandingsmaskiner i Danmark og i udlandet med nu godt 50 ansatte. Med en kombination af moderne svejserobotter og genbrug af en grå Massey Ferguson produceres der nu ca 250 vandingsmaskiner årligt på fabrikken. Det er en produktion, hvor hovedvægten lægges på godt dansk håndværk og kvalitet frem for import af billige kinesiske dele.

»Vi kan måske levere billigere maskiner ved at have delproduktion i Kina eller Østeuropa, men vi kan ikke få samme sikkerhed for kvalitet, som når vi selv producerer alle delene,« påpegede direktør Peter Flø Pedersen, som brugte sin aften på at vise de unge rundt på fabrikken og værkstedet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.