Deeres nye stortærsker klar i 2021

John Deere X9 er stor. Men det er fortsat småt med informationer om maskinens reelle kapacitet.

En af de største nyheder på Agritechnca er uden tvivl John Deeres nye X9 mejetærsker. Desværre vil John Deere ikke løfte meget af sløret for, hvad der gemmer sig af detaljer i den. Det skyldes, at maskinen på Agritechnica er en teaser for, hvad vi kan vente os fremover.

- De mere dybdegående detaljer så som motorstørrelse og antal modeller vil vi offentliggøre i sommeren 2020. Her vil der også køre et begrænset antal demomaskiner, hvorefter serien bliver klar til levering til høsten 2021, fortæller Carsten Heftrig, produktchef for store mejetærskere hos John Deere.

Èn ting vil han dog gerne sige:

- Vi kan høste over 100 ton i timen med X9 med under én pct. spild, fastlår han.

X9-serien kommer til at få dobbelte rotorer i sit tærskesystem - i modsætning til S-serien, der blot benytter én rotor. Samtidig med X9 lancerer John Deere også et nyt sejlskærebord på 45 fod, der er sektionsopdelt i to sektioner og hvor hver sektion kan vinkle op til en meter over og under niveau.

Det har samtidig en patenteret løsning i gummibælterne, et mønster, som forhindrer små kerner og frø i at drysse forud af skærebordet.

Emneord Agritechnica, Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.