Del af Kongskildes udviklingsafdeling går solo
Kongskilde Industries udskiller sin strategiske udviklingsafdeling, der bliver til en selvstændig virksomhed, som Kongskilde har medejerskab i.

En ny virksomhed så den 1. juli dagens lys i Skejby. Agro Intelligence ApS vil udvikle nye intelligente løsninger inden for landbrugsmaskiner.

Nøgleord er at automatisere, robotter og intelligente løsninger.

"Det kan være i plove, harver eller såmaskiner, hvor intelligente løsninger og robotter kan være med til at lette landmandens arbejde," siger Ole Green, direktør Agro Intelligence ApS.

Agro Intelligence ApS har ikke planer om selv at producere maskiner, men vil udelukkende koncentrere sig om udviklingsarbejdet.

Det er altså ikke kun Kongskilde, der kan ende som producent af løsningerne.

"Reelt set vil vi kunne understøtte en større mængde produktionsvirksomheder, og kunne tilbyde dem hele pakker med produktsløsninger, som produktionsvirksomhederne så kan sætte i produktion," siger Ole Green.

Kommercielt samarbejde

Indtil den 1. juli var Agro Intelligence ApS bedre kendt som den strategiske udviklingsafdeling hos Kongskilde Industries, der beholder sin tekniske afdeling.

"Vi ser det som en styrkelse af både Kongskilde, men især for Agro Intelligence, da det giver rammer til at fokusere på egen drift. Kongskilde er i gang med en turn-around process, og derfor har vi kigget på hvad der er vores kernekompetencer. Vi kommer stadig til at udvikle maskiner, alene i 2014 og 2015 har vi sendt 15 nye produkter på markedet, og det vil vi fortsætte med. Samtidig er vi en del af ejerne bag Agro Intelligence og har en overenskomst for, hvordan vi inden for nogle faste rammer vil fortsætte et samarbejde med Agro Intelligence", siger Ole Gade administrende direktør, Kongskilde.

DLG har meldt ud, at de vil sælge Kongskilde. Derfor er de i gang med et større arbejde, hvor Kongskilde gøres klar til salg. Senest er produktionen på den gamle JF-fabrik i Sønderborg besluttet lukket.

Agro Intelligence viderefører de projekter, som var en del af det strategiske udviklingsarbejde hos Kongskilde.

"Vi forventer at have produkter på markedet i løbet af de næste to år, men med de rette investeringer kan det også ske tidligere. Vi er allerede i gang med patenteringen af flere ting, så hvor hurtigt, vi kan eskalere, afhænger af de økonomiske rammer. Jo flere investorer vi får, jo hurtigere kan vi løfte det," siger Ole Green.

Han er sammen med en række ansatte, Kongskilde og et par private investorer ejere af Agro Intelligence ApS, der indtil videre har cirka otte ansatte.

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.