Demo af såteknikker byder på nye metoder
Planterådgiverne hos Sagro går op i ny teknologi og nye metoder. Derfor har de arrangeret en utraditionel sådemo i Sørvad den 12. september.

Det nyeste udstyr bliver sluppet løs i hvedestubben, når Sagro den 12. september inviterer til en sådemonstration, som har fokus på de nye såteknikker - lige fra såning helt uden forudgående jordbearbejdning til den nyeste udvikling for planteetablering med fuldt intensiv pløjning.

Sådemonstrationen foregår hos Morten Bjerre i Sørvad, der selv eksperimenterer med at reducere maskinforbrug, kemi og arbejdskraft.

»Vi viser den nyeste teknik bag både no till, strip till, pløjning og også brug af en redskabsbærende robot, Robotti. Vi kan også give en helhedsbetragtning, fordi vi inddrager økonomiberegninger, der viser totalomkostningen på alle etableringsmetoderne«, forklarer planterådgiver Kasper Kjær Jensen, Sagro.

Det er helt konkret etablering af hvede på sandjord med forskellig forfrugt, sådemonstrationen omhandler. Derudover kan man i et stort særskilt forsøg se, hvordan hvede er etableret i frøgræsstub, og blive introduceret til et større sprøjteforsøg.

»Vi stræber efter, at deltagerne tager hjem efter arrangementet med en viden om, hvad der er den mest egnede såmetode i deres sædskifte, jordtype og økonomi. Vi giver ikke folk et facit. Men vi sætter fingeren på, hvad man skal tænke over og regne igennem. Vi fortæller også, hvad en beslutning om at droppe ploven fører med sig«, siger han.

Dagen byder også på en præsentation af forskellige ukrudtsstrategier. Repræsentanter for Syngenta, Bayer og Adama introducerer deres forslag, ligesom de forskellige ukrudtsstrategier bliver sammenlignet.

Hvilke strategier, der ender med at være de mest virkningsfulde, får man lejlighed til at studere, når Sagro Planter senere på efteråret, formentlig i november, inviterer til et opfølgende arrangement i forsøgsmarken hos Morten Bjerre i Sørvad.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.