Betalt indhold af Danish Agro Machinery

Demotraktoren overraskede, og i dag er det Tims

I 2008 bestod Lindely Økologi af 7 hektar jord. I dag er det 403 hektar. Med mere jord, der skal passes, hører også en udvidelse af maskinparken, og der blev en demomaskine afgørende i traktorvalget

"Det startede lidt for sjov”, fortæller Tim Hollænder, der er indehaver af Lindely Økologi, der ligger ved Lejre nær Roskilde. Men med ønsket om at gøre noget for naturen, og efter muligheden bød sig, omlagde Tim Hollænder til økologi, og siden 1. juni i år er det hans og kærestens fuldtidsbeskæftigelse.

Lindely Økologi passer primært jorden for kommuner og beskæftiger Tim og kæresten, og derudover har de to mand der hjælper i marken i travle perioder.

”Vi producerer korn til grovvarevirksomheder, og vi har solgt lidt til Valsemøllen. Derudover prøver vi at levere lidt lokale grøntsager også. Det kommer stille og roligt, og i år har vi to hektar kartofler, som er afsat til lokale aftagere”, fortæller Tim om bedriften. Det overskud, der har været hvert år, er blevet brugt til maskiner. I de senere år er to ældre traktorer skiftet ud til fordel for CLAAS traktorer.

En harve fik betydning for traktorvalget
”For fire år havde vi brug for en ny harve. Vi mente en stor tallerkenharve ville være det, vi skulle bruge. Jeg søger på nettet og finder Røstofte Maskiner, og jeg får fat i sælgeren Claus Holm Jensen”, fortæller Tim, der efterfølgende køber en harve af Claus og bliver meget glad for handlen - og ikke mindst samarbejdet med Røstofte Maskiner. Det ender også med, at Tim året efter køber endnu en harve af Røstofte Maskine.

Sidste sommer opdager Tim lidt tilfældigt, at Røstofte Maskine har en demotraktor.

”Jeg ringer til Claus, fordi jeg gerne vil have den på prøve, da vi overvejer en nyere traktor. Vi får den på prøve og min kæreste er meget svær at overbevise om et nyt traktormærke, men hun bliver helt bidt af den. Jeg kører også med den og bliver overrasket over både komfort og udsyn”, fortæller Tim og i efteråret 2020 køber han en let brugt AXION 810 og blev bestemt ikke skuffet, bl.a. overraskede brændstofforbruget meget positivt. Her fortæller Tim, at de har en brændstofbesparelse på omkring 10 liter pr. kørt maskintime.

En traktor blev til to
Da det blev tid til at udskifte en ældre traktor af andet mærke, var der ingen tvivl hos Tim: Han skulle have fat i Claus fra Røstofte Maskiner igen, for han ville købe en CLAAS traktor, efter han var blevet så glad for 810’eren.

”Det første Claus siger er, at de har en demotraktor, som vi kan købe, og at vi kan hente den dagen efter på Falster. Søndag morgen kl. 8.00 havde vi en aftale med værkstedet ved Røstofte Maskiner, som satte os ind i traktoren”, fortæller Tim, der købte demotraktoren AXION 870 fra Røstofte.

I dag kører den store 870’er primært plov, harve og gyllevogn, mens 810’eren bl.a. klarer såning. Og der bliver kørt mange timer i traktorerne. ”Normalt når man kører traktor kan man godt være ret ødelagt i ryggen efter 8-10 timer, men det døjer vi slet ikke med i CLAAS’en”, fortæller Tim, der roser komforten i traktorerne.

Ærlighed og service spiller en stor rolle
Der er ingen tvivl om, at valget af en CLAAS traktor bl.a. skyldtes et godt samarbejde med Røstofte Maskiner, hvor Tim sætter stor pris på den ærlighed, han blev mødt med. ”Det jeg sætter høj værdi i er, at når nu jeg snakker med Claus, så svarer han 100 % ærligt. En ærlig mand, som forstår os. Det fungerer virkelig godt for os”.

Tim ser tilbage på en god sæson med de to CLAAS traktorer, og han har allerede rigtig god erfaring med dem.

”Efter vi har fået CLAAS traktorer, bruger vi jo også mekaniker fra Røstofte Maskiner. Ham, vi har fået ud, en der hedder Valdemar, kommer fra afdelingen Mørkøv, og han har virkelig overrasket. De par gange, vi har ringet til ham, har han været der og løst det med det samme, så vi kunne komme videre.”

Generelt er Tim meget positiv over at have lavet et skift til CLAAS traktorer, og for fremtidens traktorvalg er der ingen tvivl sået: ”Vi har en traktor, der står til udskiftning om 2-3 år, og der bliver det en CLAAS. Grunden til det er brændstofforbruget og kørekomforten. Og så har handlerne med Claus være over alt forventning – et helt fantastisk samarbejde.”

Sponsoreret Danish Agro Machinery

AXION 870’eren kører primært med plov, harve og gyllevogn hos Lindely Økologi.

Emneord sponsoreret, Danish Agro Machinery, maskiner, Lindely Økologi, CLAAS, traktorvalg, traktorer, CLAAS traktorer

Betalt indhold af Danish Agro Machinery

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.