Den skulle have været en af Pöttingers store og hemmelige nyheder

Pöttingers nyeste udspil til græssæsonen er en ny pick-up rive, Mergento, som kommer i arbejdsbredder op til 9,20 meter.

Det sker trods alt ret sjældent, at en producent betræder nyt land og lancerer en ny produktlinje. For østrigske Pöttinger skete det for nogle år siden, da man gik ind i markedet for ballepressere, og nu er Pöttinger igen aktuel i græsset med en ny pick-up rive.

Det er Pöttinger Mergento VT 9220, der har en arbejdsbredde på op til 9,20 meter ved centerskår og 8,70 meter ved sideskår. Nyheden, der kommer på markedet fra august, er ifølge producenten designet med henblik på både lucerne og kløver samt græs, hø og halm.

Fem års udvikling

- Det var jo egentlig meningen, at den skulle have været en af de store og hemmelige nyheder på Agritechnica, men sådan gik det jo ikke. Udviklingen har været i gang i op mod fem år, siger Pöttinger Danmarks salgschef Lars Andreasen, der vurderer, at nyheden også bliver interessant i Danmark, hvor flere går op i at producere et renere foder. Og økologer med meget kløver kunne nok også fange interesse for den. Under alle omstændigheder er Kuhn og Kverneland/Kubota ikke længere alene på det danske marked for pick-up river.

Mergento opsamler materialet via en pick-up. Snavs og sten efterlades på jorden. Materialet transporteres ifølge producenten skånsomt uden jordkontakt via tværtransportbåndene til skåret, hvor det aflægges. Ikke mindst ved en bladrig, tør afgrøde minimerer pick-up riven smuldringen, da materialet ikke trækkes hen over jorden. Det samlede resultat er mere energi, mere råprotein og mindre råaske i materialet.

Fleksibel

Afhængig af markernes form, materialemængde og efterfølgende høstredskab får man med den nye Mergento VT 9220 muligheden for centerskår, sideskår til venstre eller højre, samt to enkeltskår.

Takket være kulissestyringen fører fjedrene materialet helt hen til båndene, der ligger 120 millimeter under afleveringspunktet. Derfor falder materialet ned på båndet af sig selv. Bærerullerne under pick-up riven er placeret helt tæt på pick-uppens fjederindgreb og sikrer igen ifølge producenten en ideel jordtilpasning.

I foragerposition standser båndene på Mergento automatisk. Ved løft og sænkning kører de igen automatisk. Det garanterer en præcis skårbegyndelse og -afslutning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.