Den stilling har vi ikke set før: Tysk traktormærke tager nu førstepladsen

Deutz-Fahr har flest nyregistrerede traktorer i januar.

Nuvel starter traktoråret 2023 noget hakkende for branchen. Der et er betydeligt fald på ca. 40 procent i årets første måned i forhold til januar i 2022.

Men alligevel er det yderst bemærkelsesværdigt, at Deutz-Fahr med 18 nyregistrerede traktorer indtager førstepladsen på listen over de mest indregistrerede traktorer i Danmark.

Det skal man vist være en dansk Deutz-Fahr-historiker for lige at kunne perspektivere i det store historiske billede.

Mærket er i 2022 stille og roligt kravlet adskillige procentpoint opad i markedsandel på det danske marked.

I januar er man oppe på knap 23 procent af markedet med en énkelt traktor mere end Fendt på andenpladsen, viser de nye tal fra DBI IT's bilstatistik.dk, som kendere i branchen følger tæt dag til dag, og som pressen kan offentliggøre fra på faste månedlige terminer.

Fendt klarer sig sædvanligvis stærkt i starten af året, hvor en del maskinstationer skal have grejet klar til gylle- og forårsarbejdet.

Sidste års mest indregistrerede traktor i Danmark, John Deere starter året i fjerdeposition med ti enheder – lige overgået med en enkelt traktor af New Holland på tredjepladsen.

Case IH, Claas og Valtra følger efter på de næste pladser, mens Massey Ferguson nøjedes med tre traktorer foran på Kubota og Same, som står noteret for en nyregistreret traktor hver.

En af årsagerne til den stille start på traktormarkedet kan være de mange indrestrerede traktorer i december, hvor det også gjorde sig gældende, at landmænd der fik leveret traktoren inden nytår kunne nå at betjene sig af en særlig fordelagtig afskrivningsregel.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.