Dengang Danmark producerede Massey Ferguson-traktorer

I 1970 lavede Nordisk Diesel A/S en aftale med engelske Massey-Ferguson om at samle 350-400 traktorer inden 1. oktober.

Vi har igen støvet de gamle arkivbøger af og har fundet en nyhed, der blev bragt i Landsbladet 19. juni 1970.

Her kan man læse, hvordan strejke i England i 1969 var skyld i, at der blev påbegyndt en dansk produktion af Massey Ferguson traktorer.

"Fra juli i år sættes en samlebåndsproduktion af engelske Massey-Ferguson traktorer i gang. Foreløbig er der med Nordisk Diesel A/S truffet aftale om samling af 350-400 traktorer inden 1. oktober. Derefter vil der blive taget stilling til, om og i givet fald hvilket omfang den danske produktion skal fortsætte", står der i Landsbladet.

Nordisk Diesel løfter opgaven

Strejken havde på daværende tidspunkt også ramt Massey-Ferguson fabrikkerne, hvilket fik englænderne til forhører sig, hos enkelte importører, om muligheden for at få sat en samlebåndsproduktion i gang.

"Sidste års strejke har medførte, at MF's underleverandører har oparbejdet så mange komponenter, at de ikke alle i England kan samles til traktorer, selvom næste år skulle blive strejkefrit. Desuden er der opstået visse leverings vanskeligheder, idet f.eks. Nordisk Diesel ikke kan dække efterspørgslen", står der i avisen.

I samarbejde med et hold engelske eksperter var man juni 1970 ved at tilrettelægge produktionen, som den sommer kun omfattede modellerne MF 135 og 165. Til gengæld skulle de, med undtagelse af motoren, samles fra bunden af. Man havde netop fået de første traktorer hjem i småbidder, så produktionen kunne startes 1. juli 1970.

Daværende salgsdirektør Chris Andersen udtalte til Landsbladet:

"Så vidt vi ved har hverken nordmændene eller svenskerne de nødvendige faciliteter, så måske er der muligheder for en produktion på skandinavisk grundlag".

Siden Motorfabrikken Bukh i Kalundborg indstillede sin produktion i 1968, var der ikke blevet fremstillet landbrugstraktorer i Danmark.

Se den oprindelige artikel fra Landsbladet herunder

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.