Dengang en traktor med 100 hestekræfter var gigantisk

Det var en kæmpe nyhed, da en traktor seks cylindere og 100 hk dieselmotor blev lanceret tilbage i 1966.

Den omtalte traktor var Massey-Fergusons model 1100 og blev i Landsbladet 2. april 1966 betegnede som en traktor i gigant-klassen. Den havde en løfteevne på hele 2.270 kg.

Det var Nordisk Tractor Company der i 1966 bragte den amerikanskproducerede giganttraktor ind på det danske marked.

For at få en ide om traktorens størrelse, nævnes der blandt andet at traktoren er fire meter lang, 2,75 bred ved normal sporvidde og vejede 4,2 tons.

Traktoren imponerede dengang ikke alene med sin størrelse og hestekræfter, men i lige så høj grad med alle de tekniske finesser, den var udstyret med.

Her nævnes multilift, positionskontrol, belastningskontrol og kontrol med udvendig hydraulisk apparatur, og så skulle der ikke mere end en enkelt finger til for at styre den.

MF og Ursus i 70´erne: Dengang firehjulstræk var nytMaskiner Søndag 25. marts 2018 · 09:04

En anden spritny ting var den øgede komfort i traktoren. Pludselig kunne landmanden selv indstille rat og sæde for at få den mest optimale arbejdsstilling.

"Det er ligegyldigt hvordan ens legemlige proportioner er: Lange og korte, tykke og tynde, alle kan indstille rat og sæde, så de kan arbejde siddende eller stående, i en virkelig ideel kørestilling", står der beskrevet.

Og komfort var særdeles kærkomment dengang, da antallet af rygskader hos traktorførere i 60'erne var stigende som følge af et støt stigende antal kørselstimer.

Klik på billedet herunder, for at få adgang til hele historien fra 1966.

Har du lyst til at læse mere om landbrugets historie, kan du besøge vores jubilæumshjemmeside godhistorie.dk.

Faktaboks

Landbrugsavisen.dk kigger hver weekend i arkivet efter sjove, gamle historier.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.