Der skal dystes i skoven til Langesømessen 2021

Unge skovbrugselever og erfarne maskinførere skal dyste internt ved Langesømessen 2021.

Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) og Dansk Skoventreprenør Forening (DSF) er i år værter for to konkurrencer, når årets Langesømesse finder sted den 19. august.

Det skriver DM&E i en pressemeddelelse.

Blandt smuk natur ved den langstrakte sø lige udenfor Odense vil messegæster kunne se skovens erfarne maskinførere dyste til DM i udkørsel på konkurrencepladsen omkring stand 75. Derudover skal de unge skovbrugselever kæmpe i skills-konkurrencen om at blive landets bedste.

Langesømessen kommer til at summe af liv, og på og omkring stand 75 bliver ingen undtagelse. Her vil gæster kunne komme helt tæt på udkørselsmesterskabet – så tæt, at man vil kunne høre udkørselsmaskinen brumme, når de erfarne skoventreprenører skal dyste om sejrstrofæet.

Kan han vippes af pinden?

Kennet Vinderslev, der til daglig driver KV Skovservice ApS i Silkeborg, har i år mulighed for at træde op på sejrspodiet for 5. år i træk.

I alt har Kennet vundet 9 gange, hvilket betyder, at det kan blive 10. gang i år, at han får mulighed for at løfte sejrstrofæet. Til daglig kører Kennet i en Ponsse udkørselsmaskine, hvilket giver ham en god rutine samt de helt rigtige færdigheder til at kunne begå sig godt på den udfordrende bane. Derudover fortæller Kennet, at han øver sig på den svære disciplin, tårnbygning hvert år forinden mesterskabet.

”Jeg øver mig på tårnbygning hjemme i min Ponsse Wisent, indtil jeg er tilfreds, hvilket oftest er en 2-3 gange i ugerne op til mesterskabet,” fortæller Kennet Vinderslev.

Om Kennet tager sejren i år, vides når konkurrencen slutter torsdag eftermiddag den 19. august.

Stor interesse for skills-konkurrence for skovbrugselever

”Eleverne har fundet ud af, at det ikke er så farligt at deltage, og at man ikke bliver til grin, selvom man laver en lille fejl. Der er en god stemning imellem deltagerne, og de hjælper hinanden,” siger Claus Clemmensen fra DM&E Skov.

På Skovskolen, der er med til at arrangere skills, har der også været mulighed for at øve på de forskellige discipliner, så man ved, hvad det drejer sig om.

”Jeg glæder mig til at se de mange elever give den fuld gas. Samtidig er vi med til at vise noget af det arbejde, man laver som skovarbejder,” slutter Claus Clemmensen. 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.