Det er smart: Rækkerenser med kamera optager ukrudtsintensitet på marken

Udnyt minilæsseren i marken og undgå tunge og dyre traktorer. Det er tanken bag MiniWeed, en enkel mekanisk rækkerenser til mindre bedrifter og fritidslandmænd.

Det er en grundlæggende tanke om enkelhed, der ligger bag MiniWeed, et nyt redskab til mekanisk ukrudtsbekæmpelse i både korn og majs.

MiniWeed, der er beregnet til montering på en minilæsser eller en mindre traktor, blev vist som en enstjernet nyhed på seneste Agromek, og nu er radrenseren i handlen.

"Det handler om enkelhed, og at det skal være nemt og billigt at komme i gang. MiniWeed er tiltænkt mindre økologiske bedrifter, grøntsagsproduktion eller måske fritidslandmænd. Mange har jo i forvejen en minilæsser, som de dermed vil kunne udnytte til endnu en opgave i marken", siger landmand og iværksætter, Kristian Møller fra Agrow i Silkeborg, et enmandsfirma, der har udviklet redskabet i samarbejde med AgroIntelli.

I videoen, der er optaget, da vi mødte Kristian Møller til en demonstration af maskinen på lånte arealer med vårbyg ved Agroskolen i Hammerum, fortæller Kristian Møller mere om maskinen og de tanker, der ligger bag.

Du kan læse mere om MiniWeed i den kommende udgave af LandbrugsAvisen.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.