De har fået nr. 321 af denne danske maskine: - Som at spille Playstation

De var blandt de første, og nu har Mejnerts Landbrug købt Stoneless-stensamler nr. 321 til de 1.200 hektar på Vestsjælland.

Sjovere.

Og effektivt.

Landbrugseleven Line Nielsen er yderst positiv, som hun kører rundt med den helt nye stensamler fra Stoneless. Forleden var Søren Kristensen fra Stoneless forbi med den nye maskine, som blev byttet med en af de allerførste enheder, som den lille danske producent producerede for få år siden.

Maskine nr. 321 erstatter producentens maskine nr. 27 her på gården. Den bærer stadig præg af nyleverancen.

Malingen er frisk. Der er stregkoder på dækkene. De er noget større end på den gamle.

- Jeg synes, at det er en super effektiv måde at samle sten på i stedet for traktor og en grab. Det er sjovere. Man kommer hurtigere rundt, og det er ikke så besværligt, siger hun, da hun giver LandbrugsAvisen en demonstration på stenrige marker tæt på stationsbyen Svebølle i det vestsjællandske.

Bruger flere stensamlere

Medejer og driftsleder på landbruget, Kasper Mejnertsen, forklarer, at der er store forskelle i stenrigdommen blandt de tre lokaliteter, hvor Mejnerts Landbrug driver i alt 1.200 hektar økologisk planteavl.

- Det ene sted har vi ikke så mange sten. Her er den rigtig god efter såning, så vi hurtigt kommer over stenene. Herhjemme, hvor vi har mange sten, kører vi også med den store stensamler, men for at hæve kapaciteten på den kører vi med denne her for at tage ’de store fodbolde’, som passer ind i sluget på den, fortæller han markerne, hvor både en ældre Valtra-traktor er udkommanderet til at trække en Kongskilde Stonebear-stensamler til de mange små sten, mens Line også tager ture rundt på en Honda ATV og Stoneless for at tage første bølge af de større sten.

Udskiftningen af den »gamle« Stoneless-stensamler skyldes, at Mejnerts Landbrug kunne øjne en effektivitetsforbedring med den nye model med større dækmontering og et lettere arbejde med den tilføjede hydrauliske sideforskydning, forklares det.

Højere status på ATVer

Kasper Mejnertsen er med på, at stensamling historisk set ikke har været et højstatus-job blandt medhjælpere og landmandsbørn. Hurtig kørsel med ATVeren og stensamlerens selvplukning bringer arbejdsglæde og motivation.

- Selv nogle af dem, som kører såmaskine, siger, at nu vil de også ud at køre på den. Alle kan hoppe på den, og det er også meget simpelt at manøvrere med den. Folk er glade for at komme ud med den, siger han og sammenligner det med at sidde foran skærmen.

- Vi siger, at det er som at spille Playstation, når du kører rundt med joysticket, og hvorfor så ikke sidde ude og få noget sol og frisk luft. Det kan man da kun blive glad af, siger han og pointerer, at man også sparer en masse løft, som ellers ville belaste ryggen.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.