Deutz-Fahr ruster sig til fremtiden med en maskine, der hedder Bakus

Bliver hovedejer i robotproducent med speciale i robot til vinmarker.

Der foregår i øjeblikket et kapløb blandt traktorproducenterne om at komme med på vognen, når der fremover skal produceres førerløse, selvkørende trækdyr.

Koncernener som John Deere og CNH har både egne udviklingsprojekter og andele i mindre selskaber med speciale på området.

Nu vil Deutz-Fahr også tage del i udviklingen. Koncernen bag, italienskejede SDF, køber sig nemlig ind i den franske robotudvikler VitiBot, der har udviklet robotten Bakus med speciale i at køre i vinmarker.

Ifølge Profi International startede eventyret med Bakus for seks år siden, da den franske vinbonde Dominique Bache startede VitiBot sammen med sønnen Cedric, som er robotingeniør.

Sidste år kunne de præsentere den 2,4 ton tunge førerløse og elektrisk drevne redskabsbærer. Den findes i to versioner – hvor den ene er lidt smallere og den anden er lidt højere med en bredde på 80 cm og 2,2 meters højde.

SDF er ikke fremmed på de sydeuropæiske vinmarker. I forvejen ejer man mærket Grégoire, som bl.a. producerer vinhøstemaskiner og sprøjter målrettet segmentet.  

VitiBot og Bakus fortsætter som ejet mærke, og bliver altså ikke grønne med Deutz-Fahr logo. De førerløse redskabsbærere kan køre med en række forskellige redskaber som slåmaskiner, sprøjter og forskellige former for mekanisk ukrudtsbekæmpelse.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.