Deutz laver traktormotor der kører på naturgas
Same-Deutz-Fahr har udviklet en traktormotor til naturgas i samarbejde med et tysk universitet.

Som en del af et forskningsprojekt i samarbejde med universitetet i Rostock og det tyske Thünen Institut har Same-Deutz-Fahr nu udviklet en traktormotor, der kører på naturgas. Forsøgsmotoren er netop blevet vist i forbindelse med de tyske Öko Feldtage.

Hele meningen med projektet var nemlig at skabe en uhyre miljøvenlig motor, men uden at gå på kompromis med ydelsen. Ingeniørerne hos Deutz tog slet og ret en dieselmotor fra hylden og byggede den om, nærmere bestemt en firecylindret Deutz TCD 3,6 med op til 90 kW, som blandt andet blev forsynet med et andet tændingssystem til naturgassen.

Same Deutz-Fahr trak overskud hjem i vanskeligt år 23. maj · 00:00

Fordelen ved naturgassen er, at den har en renere forbrænding i forhold til tilsvarende benzin- og dieselmotorer. Ifølge de tyske forskere opnår man med forsøgsmotoren en 24 procent CO2-besparelse.

Motoren har foreløbig kørt omkring 500 timer på forsøgsbasis i en testtraktor. Projektet blev sat i gang helt tilbage i 2012.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.