Direktør: Lad os da håbe, der er plads til både os og Agromek
To danske messer kolliderer i 2021. Den mindste, Nutrufair, holder fast i sin udstillings-dato.

Når det bliver januar i 2021 kommer der to større danske landbrugsudstillinger.

Det står klart efter, at Agromek på grund af hård konkurrence for nogle af Europas største landbrugsudstillinger har valgt at flytte sin messe i Herning til uge 4 det år.

Den uge er der traditionelt set Nutrifair i Fredericia, hvor udstillingen er målrettet aktiviteter og maskineri i og omkring staldene.

Direktør Grete Højgaard fra Nutrifairs arrangør, Messe C Fredericia kalder det uheldigt, at de to messer kommer til at ligge samtidig, men håber samtidig, at der bliver plads til begge.

”Jeg tror ikke, at der kommer noget godt ud af at skælde ud over det. Vi kan ikke spå om fremtiden. Det kan også godt være, at det er en god situation for kunderne. Jeg kender heller ikke planerne fra Agromeks side. Lad os da håbe, at der er god plads til os begge to”, siger hun, og fortæller, at hun nu vil gå i dialog med sin messekomite og udstillere om, hvordan man kan mindske generne mest muligt.  

Hvad tror du, at flytningen af Agromek kommer til at betyde for Nutrifair?

”Det er et stort spørgsmål. Jeg kan godt forstå, at de har valgt det her tidspunkt. Vi har været der i ti år. Det er en rigtig god dato. Det er rigtig svært at spå om, hvad det betyder for Nutrifair. Men det vil da betyde noget for vores udstillere. Vi vil gå i dialog om, hvad vi kan gøre for, at det bliver nemmere for dem”.

Hvad kan I gøre for dem?

”Det er det for nyt til, at jeg kan sige noget om. Det er netop meldt ud i dag. Vi har en kompetent messe-komite, der vil spare med os. Når vi har mere fast grund til, så vil vi invitere nogle udstillere og snakke med dem”.

Kommer I til at flytte Nutrifair?

”Nej, det har jeg ingen tanke om. Jeg kan jo ikke spå om, hvad der kommer til at ske engang ude i fremtiden. Vi har ikke nogle tanker om, at vi skal finde en anden dato. Netop datoen var afgørende for, at vi kom i gang. Det er udgangspunktet for vores eksistens. Jeg kan ikke sige, at det aldrig vil ske, men jeg ser det som usandsynligt”.

Hvor meget overlapper I?

”Vi er kun en lille national messe, der er optaget af de udfordringer, som vedrører vores område med stalden og interne mekanisering. Vi er ikke sat i verden for resten af landbruget. Vi startede med en interessegruppe omkring det. Agromek er kæmpe stor og har hele paletten, og vi henvender os kun til beslutningstagere i vores smalle segment.”

Hvad er vejen frem for jer nu?

”Det er business as usual. Vi har en Nutrifair i januar, der er større end nogensinde, og så skal vi planlægge vores jubilæum, og så må vi tage den derfra”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.