Direktører træder tilbage fra livsværket på toppen
De to direktører, der har ført Agrometer frem til den nuværende succes, stopper som ledere i virksomheden. Ny direktør ventes snart at blive præsenteret. Ny montagehal fordobler produktionskapacitet.

Halvandet år efter de solgte Grindsted-virksomheden Agrometer til Erhvervsinvest, stopper adm. direktør Ivan Petersen og eksportdirektør Peter G. Pedersen hos Agrometer.

"De afleverer en virksomhed, der har præsteret sit hidtil bedste resultat, har et nyt byggeri undervejs og stadig oplever stigende efterspørgsel", skriver virksomheden, der blandt andet producerer gylleudlæggere, i en pressemeddelelse.

Ivan Petersen fortsætter som bestyrelsesmedlem i virksomheden, og Agrometers ejere forventer snart at kunne præsentere en ny direktør.

Regnskabet for 2017 er endnu ikke offentliggjort, men Agrometer - der indgår i koncernfællesskab med Dansk Smede- & Maskinteknik A/S i Rødding - skriver, at de i 2017 har landet 200 mio. kr. i omsætning og rekordoverskud.

I løbet af året voksede antallet af medarbejdere med ca. 20 procent, så der i dag er 130 ansatte i virksomhederne.

Lige nu er virksomheden i gang med at bygge en ny montagehal, der fordobler produktionskapaciteten i Grindsted.

Da Ivan Petersen og Peter G. Pedersen i efteråret 2016 solgte Agrometer A/S til Erhvervsinvest, var det med ønsket om både at gennemføre et generationsskifte og øge omsætningen.

Efter salget fortsatte de begge to med den daglige ledelse af virksomheden. Peter Georg Pedersen er i slutningen af tresserne, mens Ivan Petersen er i starten af 50'erne.

Historien bag Agrometer startede tilbage i 1977. I 2002 bliver Ivan Petersen direktør, og sammen med Peter Georg Pedersen, som netop havde solgt Maskinfabrikken Thyregod, køber han virksomheden fra de daværende ejere, investeringsforeningen VT Holding. Der var dengang blot 18 ansatte i Grindsted.

Udviklingen glæder virksomhedens ejere fra Erhvervsinvest.

"Da vi investerede i Agrometer og DSM var det med begrundelse i et stort potentiale for virksomhedernes løsninger. Vi er rigtig glade for den indsats som Ivan og Peter sammen med deres medarbejdere har leveret gennem det sidste halvandet år, men det er med forståelse, at vi har modtaget deres ønske om at stoppe", siger Thomas Marstrand, managing partner i Erhvervsinvest.

Ny montagehal skal imødekomme efterspørgsel

Agrometer har de seneste år oplevet vækst indenfor alle sine forretningsområder, og især i udlandet er der
stigende interesse for virksomhedens gylleudlægningssystemer, som man er ene om at producere i verden.

"Hver gang vi sælger en løsning til udlandet, kan vi efterfølgende mærke en større interesse i det
pågældende område. Det breder sig simpelthen som ringe i vandet", fortæller Peter Pedersen, der som
eksportdirektør har haft ansvaret for salget i udlandet.

Den stigende efterspørgsel betyder at virksomheden er startet på byggeriet af en ny montagehal, i
sammenhæng med de nuværende produktionsfaciliteter på Agrometers adresse i Grindsted. Senest
Agrometer byggede var i 2008, og den nye hal vil give en fordobling af produktionskapaciteten.

Indtræder i bestyrelse

Da Ivan Petersen og Peter Pedersen overtog Agrometer i 2003 rettede de fokus mod at styrke
virksomhedens egenudviklede løsninger. Siden har de femdoblet omsætningen og mere end fordoblet
eksportandelen, og har leveret positive resultater i alle år siden da – også i de lidt vanskeligere år under
finanskrisen.

"Det har været en interessant og lærerig rejse både for os og virksomheden. Da vi solgte var det både for at gennemføre et generationsskifte og for at styrke virksomheden, så den er i stand til at foretage den vækst, som vi mener der er mulighed for", fortæller adm. direktør Ivan Petersen.

"Det har hele tiden ligget i kortene, at vi indenfor overskuelig tid skulle udtræde af virksomhedens daglige ledelse, og vi føler at tiden er kommet nu, hvor forudsætningerne for virksomhedens næste skridt er ved at være på plads", siger Ivan Petersen.

De to tidligere indehavere har endnu ikke besluttet hvad fremtiden skal bringe udover at Ivan Petersen indtræder i Agrometers bestyrelse.

Agrometer er grundlagt i 1977 og foruden sine gylleudlægningssystemer leverer virksomheden også vandingsanlæg til landbrug, golfbaner og andre rekreative områder samt pumpeløsninger til industrien, forsyningsbranchen og skibsindustrien.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.