DK's bedste mekanikerlærling kommer fra Yding Smedie og Maskiner

Det blev 23-årige Johannes Dahm fra Yding Smedie & Maskiner, der fredag kunne løfte pokalen og kalde sig Danmarks Bedste Lærling inden for landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen.

Fredag kort for middag blev spændingen udløst. Johannes Dahm er vinderen af konkurrencen Danmarks Bedste Lærling - Landbrugsmaskinmekaniker 2021 (DBL). De seneste to dage har han dystet mod tre andre finalister i konkurrencen, der hvert år finder sted på HEG, Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, det tidligere Erhvervsskolerne, i Aars. 

Fire opgaver har de fire finalister været igennem - hver bestående af to timer, og der har været pres på fra start til slut for alle finalisterne i feltet, da tiden har været den store udfordring i konkurrencen. Men det blev altså lærlingen fra Yding, der kom bedst ud af de fire opgaver.

"Det er overvældende. Jeg havde slet ikke nogen ide om, at jeg ville vinde. Det var svært at vurdere, hvordan jeg klarede mig i opgaverne", lyder det beskedent fra Johnannes Dahm umiddelbart efter kåringen.

Ifølge ham selv var de største udfordringer opgaverne med henholdsvis en Fendt traktor og gps-opgave med Trimble, mens det gik lettere på en opgave med en Kuhn såmaskine samt en smedeopgave, der bestod i at fremstille et pumpehjul til en Gøma gyllepumpe.

"Ingen af mærkerne i konkurrencen er nogen, jeg arbejder med til dagligt, men jeg laver ofte smedeopgaver og arbejder mest med redskaber frem for traktorer på arbejdet. Derfor gik det lidt lettere på såmaskinen og med stålet", forklarer han.

Nummer to i DBL 2021 blev 21-årige Emil Hedegaard fra Valtec i Skanderborg. Tredjepladsen gik til Malthe Thomsen fra Brdr. Thorsen Maskincenter, mens nummer fire blev Carl Gornitzka fra Nexø Smede- og Maskinforretning.


Fra venstre Emil Hedegaard Nielsen, Carl Gornitzka og yderst til højre Malthe Thomsen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.