Dobbeltkobling finder vej til ny Massey Ferguson
Dyna-7 og Dyna E-Power bliver begge nye transmissioner i Massey Fergusons kommende 8S.

Man kommer ikke uden om Massey Ferguson uden at nævne Dyna-4 og Dyna-6 transmissionerne. Men nu skal vi vænne os til nye betegnelser. Massey Ferguson har lanceret to helt nye transmissioner i forbindelse med 8S-serien. De to transmissioner hedder Dyna-7 og Dyna E-Power, og minder konstruktionsmæssigt en del om hinanden.

"Dyna-7 er efterfølgeren til Dyna-6, og selvom navnene er næsten identiske, er der tale om meget mere end bare et enkelt ekstra powershift-gear," fortæller Bo Moisen, produktchef for Massey Ferguson traktorer hos Agco Danmark.

Transmissionen har 28 gear fremad og bagud, og den er nykonstrueret fra bunden. 

"Komfortmæssigt bliver det en helt anden transmission. Nu snakker vi hastigheder og ikke gear, for transmissionen opfører sig præcis som en trinløs transmission. Den skifter selv gear i forhold til omdrejninger, efterhånden som man øger farten med kørepedalen," tilføjer Bo Moisen. 

Dobbeltkobling i E-Power

E-Power transmissionen rummer for første gang dobbeltkoblingsteknologi i MF-regi. Men lidt anderledes end visse konkurrenter.

"Transmissionen er bygget over Dyna-7, men vi benytter en dobbeltkobling mellem gruppegearene, og på den måde kan vi køre op gennem samtlige gear uden at miste trækkraft", fremhæver Bo Moisen. 

8S-serien er allerede klar til salg og de første modeller ventes til landet i løbet af oktober 2020. Først i slutningen af 2021 vil 8S komme i den trinløse Dyna-VT udgave.

De fire modeller i 8S: MF 8S.205, MF 8S.225, MF 8S.245 og MF 8S.265. Modellerne yder fra 205 til 265 hestekræfter ved maksimal effekt, men når 225-285 inklusiv boosteffekt. Modellerne erstatter de nuværende MF 7720S, 7722S, 7724S og 7726S.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.