Dramatiske leverandørproblemer: Fendt må stoppe produktionen næste uges tid

Der bliver ikke produceret Fendt-traktorer den næste uges tid, oplyser Agco.

Corona-pandamien har ikke sluppet sit tag i verden, og den påvirker i den grad stadig produktionen rundt omkring i verden.

Agco meddeler torsdag, at deres store tyske traktorproducent Fendt er tvunget til at indstille produktionen af traktorer og maskiner på afdelingerne i Marktoberdorf og Asbach-Bäumenheim i syv arbejdsdage.

Årsag: Volatile leverancer af råvarer til produktionen udfordrer producenten som så mange andre i industrien, lyder meldingen.  

Helt konkret har en større tysk leverandør af støbte komponenter helt indstillet leverancerne, og så kan Fendt på trods af mange ordrer ikke komme videre med produktionen og stopper den midlertidigt måneden ud på disse fabrikker.  

”Industrien har været i en slags nødstilstand i produktion i et års tid nu, delvis på grund af helvise nedbrud i produktionen fra leverandørerne eller forsinkelser i transporten. Selvfølgelig er det noget, som også påvirker os som producent”, lyder det fra formanden for Fendt, Christoph Gröblinghoff.    

Leveringsproblemerne startede allerede sidste forår under den første corona-bølge, hvor en lang række traktorproducenter over hele verden i perioder måtte lukke produktionen eller køre for nedsat kraft. 

For Fendt kommer problemerne med leverancerne naturligvis ubelejligt - ikke mindst i en periode, hvor efterspørgslen ifølge pressemeddelelsen er på sit højeste i markedet siden 2011.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.