Du kan godt forvente endnu højere maskinpriser til næste år

John Deere fortæller analytikere, at de kommer til at hæve priserne igen på grund af prispres på fragt og råvarer til maskinerne.

Da John Deere forleden annoncerede sit seneste kvartalsregnskab, så var analytikerne nysgerrige efter, om den børsnoterede maskingigant oplevede nogle kunder, som trak følehornene til sig på grund af store prisstigninger.

Det lader ikke til at være oplevelsen malet med den brede pensel fra maskingigantens hovedkontor i Moline, USA.

Tvært imod er efterspørgslen stadig stærk, og John Deere er for visse maskintyper gået ind i 2023, når nye ordrer skal tegnes. Selvom priserne har været stigende – og udefra vil nogle sige med høje stignignstakster – så mærker John Deere ikke, at det får landmændene til at bakke på tværs af markederne.

- Vi har sat pause (i prissætningen for 2023 red.) i disse ordrerprogrammer( udvalgte produktgrupper red.), så vi bevarer en lille smule fleksibilitet i prisfastsættelsen, da vi har øje for, hvordan råvare- og fragtomkostninger kommer til at svinge for næste år. Med hensyn til vores sprøjteprogram, hvor vi har fastsat priser, ser vi prisstigninger for næste år i den høje ende af den encifrede skala, lyder det fra Brent Norwood, chef for John Deeres investor relations.

Hos John Deere minder man samtidig om, at maskinomkostningerne ikke stiger i samme omfang som andre omkostningsgrupper på gårdene for tiden.

- Størstedelen af deres variable omkostninger ligger på såsæd, gødning og kemikalier. Og de variable omkostninger stiger på et signifikant højere niveau and maskinomkostningerne. I mange tilfælde betyder indkøb af vores nye maskiner, at de formindsker brugen af disse inputvarer. I mange tilfælde betyder det, at jo mere disse ting stiger, jo højere værdi har vores maskiner for dem, lyder det fra John Deere-chefen, der også minder om, at brugt udstyr er steget i pris og dermed gør gabet i handlen mindre.

John Deere omsatte i andet kvartal(regnskabsåret 2022 begynder før kalenderåret 2022 red.) for ca. 93 mia. kr. og havde en indtjening på små 15 mia. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.