Efter 46 år giver Bent stafetten videre: Røstofte Maskinforretning overtager Claas på Bornholm

Succesfuld maskinforretning bliver Bornholms tredje filial, når den nuværende ejer går på pension og sælger forretningen ved årsskiftet.

Pr. 1. januar 2022 overtages Nexø Smede og Maskinforretning af Røstofte Maskiner, da den nuværende ejer, Bent Christensen, årgang 1955, grundet sin alder, trækker sig tilbage og sælger forretningen.

Ved årsskiftet overtages Claas-forhandlingen samt de øvrige aktiviteter, som Nexø Smede- & Maskinforretning står for, af Røstofte Maskiner, og forretningen skifter derved navn til Røstofte Maskiner afdeling Bornholm.

Den nuværende ejer Bent Christensen trækker sig tilbage sammen med konen, Anette, mens det resterende personale fortsætter i forretningen.

Maskinhandler som tyverårig

Bent Christensen blev maskinhandler som blot 20-årig, nyudlært traktormekaniker, da han overtog sin mestesr forretning og værksted.

I de 46 år, der er gået siden overtagelsen i 1975, har forretningen oplevet fremgang takket være et højt serviceniveau og en god tillid og kemi mellem Bent Christensen og hustruen Anette og de bornholmske landmænd.

Med overtagelsen af den bornholmske forretning får Røstofte Maskiner således adgang til en imponerende markedsandel på klippeøen, hvor Nexø Smede- og Maskinforretning har stået for 25 procent af nysalget på traktorerne og 40-50 procent af nysalget på mejetærskerne.

»Med den markedsandel må der være et eller andet ved os og produkterne, som kunderne godt kan li’«, har Bent Christensen tidligere udtalt.

Ansatte følger med

»Vi ser frem til at drive forretningen på Bornholm videre. Det er en forretning, der har gjort det rigtig godt med salg af Claas-traktorer og -mejetærskere, og det skal vi vedligeholde«, siger direktør i Røstofte Maskiner, Dann Nielsen.

Udover hele Claas-programmet kommer i tillæg Røstoftes egne agenturvarer i redskaber såsom Bednars harver og såmaskiner, Spearhead-slåmaskiner, Fliegl-vogne samt VM-minilæssere og -vogne, som også vil blive markedsført på Bornholm.

»Værkstedet fortsætter med det nuværende personale som hidtil. Vores erfarne og kompetente sælger Claus Holm Jensen skal fungere som den primære sælger på Bornholm. Derudover har vi lavet en aftale med Bent og Anette om, at de hjælper til med en glidende overgang i 1. kvartal af 2022«, uddyber Dann Nielsen, som desuden fremhæver en række synergieffekter mellem Røstoftes nu snart fire afdelinger i Mern, Sakskøbing, Mørkøv og Nexø som følge af overtagelsen.

Glad for aftalen

Bent Christensen er glad for aftalen med Røstofte Maskiner og understreger, at den er indgået efter eget ønske.

»Det har været af stor betydning, at mine medarbejdere kunne fortsætte samt at forretningens gode kunder fortsat har et sted at køre hen med deres maskiner«, siger han.

Kun to selvstændige maskinforretninger

Med Røstofte Maskiners overtagelse af Nexø Smede og Maskinforretning er der blot to selvstændige maskinhandlere tilbage på Bornholm, nemlig Granhøj Maskiner med Agco-forhandling og Bornholms Maskincenter med forhandling af John Deere.

Landbruget står ret stærkt på Bornholm med et godt klima for specialafgrøder samt en stor grise- og mælkeproduktion med lokalt slagteri og eget andelsejet mejeri.

Faktaboks

Bliver på adressen

  • Røstofte Maskiner afdeling Bornholm forsætter med at drive Claas-forretningen på den nuværende adresse i Nexø, hvor de lejer sig ind i bygningerne. 
  • Det nuværende personale fortsætter.
  • Bent og Anette Christensen hjælper til med en glidende overgang i 1. kvartal af 2022.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.