Efter 60 år: Hæder til opfinderne bag helt speciel traktor

Far og sønner bag de ikoniske, limegrønne Steiger-traktorer er blevet indlemmet i Association of Equipment Manufacturers’ Hall of Fame.

I vinteren 1957-1958 byggede John Steiger og sønnerne Maurice og Douglass den første knækstyrede traktor, som over tid blev et ikon i traktorverdenen.

De ville forbedre produktiviteten ved at øge arbejdshastigheden i forbindelse med opgaver i marken på deres gård i Thief River Falls, Minnesota.

De fleste af de kraftige traktorer på den tid var tohjulstrukne og ydede mindre end 100 heste, men Steiger-familien besluttede at konstruere en maskine med mere end dobbelt så stor effekt, mere robuste komponenter, firehjulstræk med lige store hjul samt knækstyring for at opnå en god manøvredygtighed. Barney, som den første traktor blev kaldt, ydede hele 238 hestekræfter. Legendariske Steiger var en realitet.

Hædret for indsatsen

I dag, mere end 60 år senere, er ophavsmændende bag traktormærket netop blevet optaget i Association of Equipment Manufacturers’ Hall of Fame. En hæder, der gives for bidrag til udviklingen af produktivt landbrug med fremskridt inden for ingeniørkunst.

Anerkendelsen kommer samtidig med fejringen af de 50 år, der er gået, siden produktionen af Steiger-traktorer begyndte i Fargo, North Dakota, USA, hvor produktionen stadig ligger. Virksomheden blev en del af Case IH i 1986, og siden 1996 er der blevet produceret forskellige knækstyrede Quadtrac-bæltetraktorer i Fargo sammen med Steiger-hjulmodeller.

Det nuværende sortiment omfatter modeller med op til 628 hestekræfter i Steiger- og Quadtrac-serien. Siden de første maskiner er der blevet fremstillet mere end 80.000 Steiger-traktorer med bælter og hjul.

»Det er kun meget få traktorer, der kan prale af at arbejde på alle verdens syv kontinenter - inklusive Antarktis - eller som to gange har sat verdensrekord i pløjning, hvilket er et klart bevis på Steigers fortsatte fokus på robust design og tilpasningsevne«, fortæller Dan Stuart, produktmarkedsføringsdirektør for Case IH Europa, Afrika og Mellemøsten.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.