Efter dansk pres producerer finner vogn med særlig lås

Kronos præsenterer ny 15 tons vogn med midjelås på Langesø-messen om få uger.

Skovspecialisten Valtec fortæller, at man igennem længere tid har presset på hos den finske maskinproducent Kronos for at få til at lave en udkørselsvogn med Y-tilkobling og midjelås.

Den kommer nu til Danmark i 15 tons klassen suppleret med en 10 meter kran.

I en pressemeddelelse forklarer Valtec, at ideen med midjelåsen er, at kranvognen monteres direkte ind på traktorens bagaksel ved hjælp af en Y-formet montering.

Den har en cylinder til midjelås, så traktor og vogn låses, når P-bremsen aktiveres. Derved fås en komplet ”stiv” enhed, der har maksimal stabilitet under kranarbejdet og fjerner behovet for støtteben på vognen, hvilket gør det hurtigere at komme i gang eller afslutte kranarbejdet, hver gang man når en ny arbejdsposition. Konstruktionen har også to hjælpe-/styrecylindre, så sættet kan manøvrere smidigt, hvor pladsen er trang.

Ifølge Valtec er den nye traktor/vogn-kombination velegnet til bl.a. skovningsopgaver med vedproduktion, fældning og sammenkørsel af energitræ og beskæringsopgaver med kran.

Vognen kan både leveres med et såkaldt Robsontræk eller hydraulisk hjultræk på to eller fire hjul.

Hele sættet kan ses på Langesømessen torsdag 18. august.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.