Efter ekstreme år: Borgeby sætter fokus på vand

Vanding bliver hovedtema på den svenske landbrugsudstilling Borgeby Fältdagar til sommer.

Mange danskere kender turen over Sundet til Skåne og Borgeby Fältdager.

Efter to år ekstreme dyrkningsår med et regnfyldt 2017 og ekstremt tørt 2018 sætter landbrugsudstillingen fokus på håndtering af vand.

Traditionen tro er folkene bag Borgeby, rådgivningsselskabet HIR Skåne, også i gang med at arrangere en særlig faglig dag i form af deres pre-event. Her er de netop offentliggjort første indlægsholder.

I år kan deltagere, som køber nogle af de begrænsede antal billetter til Borgebys pre-event, bl.a. møde professor i landbrugets vand-håndtering Jennie Barron fra Sveriges Landbrugsuniversitet.

Hun er ekspert i hvordan teknik indenfor vandhåndtering kan øge lønsomheden og produktionen under både tørre og våde forhold i jordbruget, oplyser HIR Skåne i en pressemeddelelse.  

”Kan vi maksimere udnyttelsen af vand yderligere gennem vanding såsom præcisionsvanding eller smartere vandlagring”, spørger professoren bl.a., der mener, at der er brug for større opfindsomhed til at klare udfordringerne med håndtering af vand i landbruget.

Borgeby afholder deres pre-event tirsdag 25. juni på Borgeby Slot en lille køretur fra Malmø. Læs mere på www.borgebyfaltdager.se, mens selve landbrugsudstillingen åbner dagen efter.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.