Efter flot spurt: New Holland igen det største traktormærke

CNH-mærket gentager i 2018 førstepladsen for flest ny-registrerede traktorer fra året før.

Med en flot slutspurt i december lykkedes det New Holland at få nyregistreret flest traktorer i hele 2018.

Det står klart efter, at data for hele 2018 på dbi it’s database traktorstatistik.dk netop er blevet frigivet.

Dermed gentager New Holland førstepladsen fra 2017.

346 nyregistreringer sikrer New Holland førstepladsen foran John Deeres 322 enheder, mens New Hollands CNH-kollega Case IH indtager tredjepladsen med 224 enheder.  

Dermed er top tre helt intakt i forhold til 2017. Siden dengang har alle top 3-mærkerne i øvrigt udbygget deres markedsandel – mest iøjnefaldende er New Hollands stigning med 2,3 procentpoint og John Deeres på 2,2 procentpoint. Næsten hver fjerde nyregistrerede traktor stod der i øvrigt New Holland på i 2018.

Totalmarkedet for traktorer i LandbrugsAvisens søgning fra 35 kW og opefter lander på 1.424 enheder mod 1.915 i 2017.

December ændrede topplaceringer

December har i øvrigt ændret billedet i toppen. Efter årets første elleve måneder lå John Deere nemlig øverst med en solid føring på ekstra 3 procentpoint af markedet foran New Holland.

Men i december har New Holland tegnet sig for hele 41 procent af markedet med 94 nyregistreringer mod John Deeres 29 styk.

New Holland T7 topper igen

Bag New Hollands succes som største mærke står bl.a. en fast vindermodel i statistikken.

Traktorernes svar på VW Golf, New Hollands T7.270, gentager nemlig sidste års placering som Danmarks mest solgte traktormodel med 53 enheder i 2018. 

New Hollands marketing manager Thomas Pedersen er naturligt nok tilfreds med placeringen og kalder 2018 for nok et T7-år.

"Den er populær, fordi den har en størrelse, hvor den kan klare rigtig mange opgaver med både store redskaber og en række andre anvendelsesmuligheder samtidig som, at det ikke er en af de virkelig store og tunge traktorer. Den alsidighed betyder meget. Vi kan se, at både T7.270 og T7.230 med samme krop er med helt fremme”, siger han.

Hvordan har traktoråret 2018 været for New Holland?

”Vi er kommet stærkt til sidst på året. I december har vi haft et rigtig godt salg af traktorer, som vi har haft stående på lager. Det er rigtig positivt, at vi igen lander på samme resultat med en førsteplads, og at vi også har taget markedsandele er selvfølgelig også tilfredsstillende”, siger han.

Hvordan har 2018 været som traktorår?
”Når den branche, vi lever af, oplever en tørke, som vi så sidste år, så har det selvfølgelig stor betydning. Men der er forskellige segmenter, hvor det er gået forskelligt. Der har været planteavlere, hvor det lavere udbytte delvist er blevet korrigeret af bedre kornpriser, mens husdyrproducenter som skal købe korn til en højere pris får det som en ulempe. Vi skal også huske, at 2017 var et år fra en anden yderlighed, hvor der blev indregistreret nogle ekstra traktorer på grund af nye regler. Det spiller også ind, og derfor skal man heller ikke bare sammenligne 2018 med 2017", siger han.

Hvordan ser du 2019-markedet?
”Vi tror og håber på, at det bliver lidt bedre. Men det er klart, at især første halvdel af 2019 vil være præget af høsten i 2018. Landmænd reagerer hurtigt på resultaterne, men det gør det også den anden vej, hvis det igen begynder at se bedre ud. Står vi en måned før høst, og kan se, at det ser godt ud med årets høst, så kan det godt smitte af på markedet. Jeg tror på, at vi lander et sted, som er bedre end i 2018 uden, at vi skal forvente meget høje salgstal", lyder diagnosen fra Danmarks bedstsælgende traktormærke.

 

 

Faktaboks

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.