Efter kritik: Snart kan der tages kørekort igen

Køreskolerne får lov til at åbne op igen 6. april.

Opdateret kl. 15.47 med kommentarer fra DM&E's branchedirektør Bent Juul Jørgensen og Landbrug & Fødevarers viceformand Lone Andersen. 
 

For få dage siden lød der kritik her på landbrugsavisen.dk fra DM&E over lukkede køreskoler, når der skulle tages traktorkørekort.

En nedlukning som erhvervet ikke forstod al den tid, at teoriundervisning og prøver nok kan klares online, og den praktiske køreprøve i den virkelige verden foregår ved, at eleven under prøven sidder alene i traktoren.

Som en del af den nye aftale om genåbningen af Danmark, som regeringen indgik forleden med alle Folketingets partier pånær Nye Borgerlige, så får køreskolerne i Danmark nu generelt lov til at åbne op igen efter påske fra 6. april.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse, hvor transportminister Benny Engelbrecht glæder sig over, at undervisningen nu vender tilbage.

”Vi har løbende sørget for at tilpasse tidsfristerne, så eleverne ikke er kommet i klemme, og jeg er sikker på, at både branchen og eleverne i den grad er klar til komme ud på vejene igen”, lyder det bl.a. fra ministeren.

Hos DM&E kalder branchedirektør Bent Juul Jørgensen det positivt, at der nu er blevet lyttet til kritikken og lukket op på området.

”Det er glædeligt for både eleverne, der nu kan få taget deres kørekort og for arbejdsgiverne fordi, de kan få dem ud i praktik. Det er bare bedre i real life end på skolebænken.  For landbrugseleverne og maskinførereleverne har det betydet, at mange har ikke kunnet køre. Det var blevet et problem for hele sektoren”, siger han til landbrugsavisen.dk.

Hos Landbrug & Fødevarer oplyser en tilfreds viceformand Lone Andersen, at Landbrug & Fødevarer også har presset på igennem længere tid for at få åbnet op for køreskolerne.

”Det betyder, at landbrugsskoleelever kan komme tilbage i førersædet og færdiggøre deres kørekort til traktor, som de i høj grad er afhængige af for at fortsætte i praktik", siger hun og kalder genåbningen for en kæmpe lettelse.

 "Der er flere landbrug og maskinstationer, som har måtte afvise elever, da de ikke har taget kørekortet til traktor som følge af nedlukningen. Dette har naturligvis skabt en kæmpe usikkerhed hos eleverne, der pludselig mangler en praktikplads, men også hos virksomhederne, der i høj grad har brug for flere elever”.

Hun oplyser, at Landbrug & Fødevarer nu arbejder for, at landbrugsskoleeleverne, der mangler et kørekort efter nedlukningen bliver prioriteret højt hos køreskolerne, så de undgår en forsinkelse i deres uddannelse. Endvidere ønsker man også, at politiet igangsætter et merarbejdsprojekt, så elever, der ikke har kunne komme til køreprøve de sidste tre måneder, kommer det snarest muligt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.