Efter opkøb i konkursbo: Nyt maskincenter i Randers er få dage fra åbning

Efter opkøbet af resterne af Jysk Maskincenter i Randers åbner HCP deres første maskinforretning, HCP Maskincenter, senest mandag i Randers.

Senest mandag transformerer Deutz-Fahr importøren HCP Danmark sig fra at være en rendyrket traktor- og maskinimportør til også at være en maskinforhandler.

Efter det opsigtsvækkende køb af maskincentret i Randers i forrige uge efter Jysk Maskincenters konkurs er HCP nemlig snublende nær at åbne op for maskincentret.  

Salgschef Johnny Hansen, der med sin mangeårige erfaring i branchen er dybt involveret i opbygningen, kalder det for en lynhurtig proces.

”Sidste mandag købte vi alle bilerne(fra konkursboet). Og samme dag kaldte vi mandskabet ind, og tirsdag ansatte vi de første syv stykker”, oplyser han.

HCP har nu ansat ti tidligere ansatte, og indsætter den tidligere ansvarlige for Fendt-salget i afdelingen, Aksel Gaardsted Christensen, som daglig leder på Bronzevej i Randers.

HCP’s adm. direktør, normanden Lars Wear, kalder det for ekstremt vigtigt, at afdelingen kommer op og køre med det samme.

”Over tid kan det godt være, at vi skal have flere ansatte, men nu og her skal vi bare i gang med at få værkstedet til at køre, så de gamle kunder har et sted at køre hen og få service”, siger han.

Johnny Hansen supplerer, at der har været ekstrem efterspørgsel efter de ansatte.

”Vi hører, at nogle af dem har fået 8-0 jobtilbud, så det her handlede selvfølgelig om, at vi handlede hurtigt. Men de er dedikerede til stedet, og vi fornemmer, at der er skabt en pionerånd, hvor der er fokus på at være med til at skabe noget nyt”, siger han.

Jysk Maskincenter har tidligere på de samme lokaliteter været oppe på 40 ansatte. Ifølge Lars Wear regner man ikke med at gå op i den størrelse.

”Vi skal slet ikke derop. Vi skal ligge på et fornuftigt omkostningsniveau, og så få bygget tingene op”, siger han.

Tidligere HCP-direktør Johan Prior Knock, der også hjælper til i HCP’s vej ind i forhandlerledet, har tidligere overfor LandbrugsAvisen Maskiner proklameret, at HCP ikke stopper i Randers, men også søger efter en forhandling på Fyn. Ifølge Lars Wear starter man sandsynligvis op med at ansætte en sælger meget snart, inden handlen er på plads, og kigger samtidig på strukturen i forhandlerledet.

”Vi kan ikke vente et år med at komme i gang på Fyn. Vi er i dialog med ansættelse af en sælger. Samtidig kommer vi til at satse flere kræfter på at dyrke salget og vores samarbejde med forhandlerne. Det betyder ikke, at vi kommer til at lukke forhandlere. Men vi skal finde ud af, hvordan vi sælger flere maskiner, og så kan det jo være, at der er nogen, som siger, at de vil sælge mere, og nogen der vil gå den anden vej”, siger HCP-direktøren. 

Han mener, at HCP og deres forhandlernet har nogle muligheder på markedet, fordi de ikke er en del af en større traktor- og maskinkoncern.

”Vi er oppe mod nogle store koncerner, der måske har en meget fast manual for, hvordan tingene skal køres. Det har vi ikke. Vi er familievirksomhed, der bedre kan styre efter en personlig dialog.”

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.